Karayün, Çalışan Gazeteciler Günü`nü Kutladı

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı

BEYLİKDÜZÜ 8.01.2018 19:47:21 0
Karayün, Çalışan Gazeteciler Günü`nü Kutladı

Karayün,  basın bülteninde şu ifadelere yer verdi:

 

" Değerli arkadaşlarım, birbirinden kıymetli gönül dostlarım;

Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Değerli meslektaşlarım,

İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan Yerel Basın; halkın birinci  ağızdan haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerinden biridir.

 

Gücünü, zenginliğini ve malzemesini bulunduğu mahallerden alan Yerel Basın, her zaman kamu yararını göz önünde bulundurarak, meslek ilkeleri ve etiğinden ödün vermeden, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını zor şartlar altında, devletin, kamu kurum ve kuruluşlarının hiçbir desteği olmadan ayakta durmaya çalışmaktadır...

 

Her türlü zorluklara rağmen, üstlendikleri görevi, her koşulda  sürdürmeye çalışan yerel basın sahip ve çalışanlarının bu görevlerini  günümüze  kadar güvenilir, ilkeli ve tarafsız bir şekilde  başarı  ile  yerine getirmiş olmaları takdire şayan değil midir ?

 

Değerli arkadaşlarım,

Yerel Basın; bulundukları mahallin kalkınmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel basınımızın büyük bir özveri içerisinde, zor şartlar altında bile görev bilincini kaybetmeyen, üstün gayreti ile habercilik anlayışından ödün vermeksizin fedakârca çalışan meslektaşlarımı takdir ediyorum.

 

İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan meslektaşlarımızın düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için mücadele etmekte, çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler.  

 

Yerel Basın; Milli mücadele yıllarında, milli duygulara hitap ederek, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması yönünde görevini en iyi şekilde yerine getirmiş, Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş, hem de bu direnişin kahramanlarının destanlarını yazmıştır.

Ayrıca; vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını, 15 Temmuz’da da kalleş darbe girişimindeki kararlı duruşu ve sorumlu haber anlayışıyla kamuoyuna en doğru bilgileri aktararak tarihte olduğu gibi devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer almış ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir.

 

Gerek ulusal, gerekse yerel basın mensupları o kalleş gecede, devletine ve milletine sahip çıkarak ecdadının izinden yürümüştür. Ülkemizin refahı, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve milli iradeye sahip çıkmak adına verdikleri doğru haberler sonucu vatandaşlarımız meydanlarda toplanarak tek yumruk olmuşlar, kalleş saldırı böylelikle püskürtülmüş ve bizler de bugün burada bir arada olma şansı yakalamışızdır.

 

Vatanı, bayrağı, milleti ve inançları için mücadele veren basın mensuplarımız da hain darbeciler tarafından şehit edilmiş, birçok kardeşimiz ise kanallara gerçekleştirilen saldırılarda yaralanmıştır.

 

Değerli Arkadaşlarım,

Yerel Basın Birliği Derneği; T.C.  Anayasası, Demokrasi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde düşünce ve basın özgürlüğünün, Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesi,  Haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak; yayın organlarının sahipleri ve çalışanlarının mesleki hak ve çıkarlarının korunması için çalışmak, üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmak amacıyla 2005 yılında kurulmuştur.

 

Derneğimiz üyelerinden; gazeteci arkadaşlarımız, Necdet Kunter, Telat Çabuk ve İbrahim Özoral’ı rahmetle anıyor, görevleri başında şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Hepimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nü en içten dileklerimle kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını dileyerek, en derin selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

Nezir KARAYÜN

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği

Genel Başkanı