İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN İMAMOĞLU`NA TEPKİ

Beylikdüzü Belediyesi Mağdurları Platformu Başkanı Filiz Nuran Helvacı Belediye hizmet binası önünde Beylikdüzü Belediyesi mağdurları adına bir basın açıklaması yaptı

ARŞİV 24.02.2015 02:52:03 0
İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERDEN İMAMOĞLU`NA  TEPKİ

Beylikdüzü Belediyesi Mağdurları Platformu Başkanı Filiz Nuran Helvacı Belediye hizmet binası önünde Beylikdüzü Belediyesi mağdurları adına bir basın açıklaması yaptı ve şunları söyledi; "Seçimlerden önce herkese kapımız açık diyerek gülücükler atan Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu' na sesleniyoruz. Tazminatları ödemeden sokağa attığınız işçiler adına burada toplanmış bulunuyoruz. Bunları görünce hiç mi utanmıyorsunuz?  Dün mağdur pazarcı mağdur arkadaşlarımız buradaydı. Bugün Belediyeden çıkan mağdur arkadaşlar için buradayız. Yarın da başka mağduriyetler için burada olacağız. Kendisine buradan sesleniyoruz, artık tepkimizi duysun, lütfen kayıtsız kalmasın."

 

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ DİYEN BAŞKANA SORUYORUM BEN ÜVEY EVLAT MIYIM?

Kendisinin 06 Ocak 2015 tarihinde hiç bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını söyleyen Dilek Didem Başaran söz alarak tepkisini şu ifadeleriyle dile getirdi ;"Yalnız yaşayan bir bayanım. Bunun güçlüklerini herkesin bildiğini düşünüyorum. Sayın Başkan, hani biz kocaman bir aileydik? Ben üvey evlat mıyım? Diğer işten atılanlar üvey evlat mı? Çok merak ediyorum. Aldığınız insanlar sizin aileniz de, ben dışarıdan bir insan mıyım?

Başkan Ekrem İmamoğlu' nu defalarca evine davet ettiğini ancak İmamoğlu' nun bu davetlere duyarsız kaldığını belirten Başaran;  "davetimi siz basın mensupları aracılığı ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Başkan evime buyursun ne yediğimi nasıl yaşadığımı gelsin gözleriyle görsün"  dedi. 

 

GÜVEN MÜMİN ALTUNBAY " BİZE PERSONEL DEMEDİ BEN DE KENDİSİNE BAŞKAN DEMİYORUM"

Başaran dan sonra söz alan bir diğer mağdur Güven Mümin Altunbay; Ekrem İmamoğlu' nun o makamın hakkını vermediğini belirterek; mağdur ettiği bu kişileri insan yerine koyarsa bizler de kendisini başkan yerine koyarız ama bunu yapmadığı için kendisine kati surette "başkan" demiyorum." şeklindeki sözleri ile tepkisini gösterdi. 

Basın açıklaması ve konuşmaların ardından Ak Parti Beylikdüzü Belediye meclis üyesi Av.Mücahit Birinci, Meclis üyeleri A.Gürsel Ovalı ve Ebru Habip ile birlikte grup odasında yapmış olduğu basın açıklamasında; "Beylikdüzü' nde personel Ramazan ayından itibaren kan kaybetmeye başladı. İşten çıkarılan 1 kişinin yerine 3 kişi alıyorlar. Dikkat edin ve araştırın alınan işçilerin hiç birisi de bizim ilçemizden değil"  dedi. Mağdur olan bütün personele sahip çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Birinci, kar yağışı sonrası  yaşananlar için " kar yağışı tabii bir doğa olayıdır ancak meydana gelen mağduriyetleri düzeltememek insani beceriksizliktir" diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Vatandaşa dalga geçer gibi cevaplar veriyorsunuz

 

Av.Birinci İmamoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek "Siz pazar yeri esnafını oradan sürüp orayı nasıl değerlendireceğinizi bile açıklayamıyorsunuz, varsayımlara göre belediye binası olduğu söylemleri var bu bağlamda bir açıklama bile yapamadınız. 21. Yüzyılda yaşıyoruz ve siz vatandaşların şikayetlerine sosyal medya üzerinden dalga geçer gibi cevaplar veriyorsunuz. Beylikdüzü Belediyesi mağdurlarının sosyal medya üzerinden örgütlendiğine değinen Birinci, " biz hiçbir mağdurun siyasi görüşünü gözetmeden herkese yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Basın Mensupları Özgürdür Siz Bu Özgürlüğü Alamazsınız

Belediye binasında yapılan basın açıklaması öncesinde binaya giriş yapan basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerine el konulması talimatının başkan tarafından veridiğini de ifade ederek eleştirilerini sürdüren Av.Mücahit Birinci; "Basın özgürdür, nasıl bir demokrasi anlayışınız var ki, siz basını susturmak istemektesiniz. Basın meclis toplantılarına girebilir, halk ile kamu arasında köprü görevi oluşturan kişilerin haklarını ellerinden almak, mesleklerine hakarettir. Belediye binasının basına her alanda açık olması gerekmektedir. Sizin şeffaflık anlayışınız camla çevrili odalar mıdır? " diyerek basın mensuplarına yapılanların kabul edilemez olduğunu söyledi.

www.beyhaber.com  


Anahtar Kelimeler: arsiv