"İstanbul'u yeniden kurtaracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tekrar aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Worldpoint' te düzenlenen Proje Tanıtım Töreni?nde binlerce Büyükçekmeceliyle bir araya gelerek, seçim kampanyasını başlattı.

BÜYÜKÇEKMECE 3.02.2019 21:20:00 0

Akgün; “İnsanoğlu yaşarken toprakla ilişkisini keserseniz o insan mutlu olamaz. Yatay yapılaşmayı ve mutluluk şehrini örnek almak istiyorlarsa Büyükçekmece’ye bakabilirler. Beton kaybetti, yeşil kazandı Büyükçekmece kazandı” diye konuştu.

 

“İstanbul’u yeniden kurtaracağız”

 

Projeleri heyecanla beklediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “16 milyona sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu yerde değil İstanbul’un her yerinde insanca yönetilmeyi göstermek adına bu yola çıktık. İstanbul’u içimiz rahat bir şekilde emanet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu’yla birlikte tüm İstanbul aynı Büyükçekmece de olduğu gibi yönetilecek ve hep birlikte halk için İstanbul’u yeniden kurtaracağız. Tüm örgütümüze, bu inancı yeniden bana veren ve inancımızı her geçen gün arttıran belediye başkanlarımıza çok teşekkür ederim. Hepimizin yolu açık olsun” ifadesini kullandı.

“Hasan Akgün’ün yol arkadaşı olduğum için gurur duyuyorum”

 

İstanbul’un adaletsiz bir şehir olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Büyükçekmece’de doğa var, yaşanılabilen bir kent var. İnsanlara nefes aldıran hazırda projeler var. Projeleri hayata geçirmek ve odağına insanı koymak böyle bir şey. Rakibimiz gibi gözüken anlayış inanın bu projeleri hayal dahi edemez. İstanbul’un her yerini geziyorum. 25 yıldır yönettikleri kentleri geziyorum. Öyle bir fakirlik var ki hem insanlar hem de şehrin görüntüsü adına üzülüyorum. İstanbul’da müthiş bir adaletsizlik var. Ekonomi, ulaşım, çevre açısından mağduriyet var. Bir gün Büyükçekmece ilçesinden çıkın çok yakınınızdaki birkaç ilçeyi ziyaret edin inanın farkı göreceksiniz. Halinize ve yaşamınıza şükredeceksiniz” dedi.

“Büyükçekmece’de ve İstanbul’da rekor kıracağız”

 

Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı da eleştiren İmamoğlu şöyle konuştu: “Büyükçekmece’ye Ak Parti’den aday gösterilen kişi sizlere metro, metrobüs vadediyor. Bence hiç inandırıcı değil. O akıl bana oy vermeyene hizmet mi yapacağım diyen bir akıl. Hasan Akgün ve biz İstanbul’a sevgiyi, saygıyı, demokrasiyi kazandıracağız. Bu sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye yansıyacak. Türkiye’nin bize ihtiyacı var. 39 ilçede de iddialıyız. Bugüne kadar insanları aldatan anlayışa dur diyecek olan bizleriz. Yeni bir dönemi başlatacağız. İyi bir yerel yönetici olduğunuzda çok güzel hizmetler yaparsınız. İyi yerel yönetimciler iyi şeyler yapar Sayın Dr. Hasan Akgün tam olarak bunun simgesidir. Hasan Akgün’ün yol arkadaşı olduğum için gurur duyuyorum. Sayın Hasan Akgün’de Büyükçekmece’de, bu kardeşiniz İmamoğlu’da İstanbul’da rekor kıracak. 31 Mart günü en saygın en güvenli seçim ortamını yaşayarak, 1 Nisan sabahı belki de hayatınızda en derin nefesi aldığınız, güneşli bir güne uyanacağınıza söz veriyorum” diye konuştu.  



 

“Biz bu yollarda herkesle omuz omuza, sevgiyle yürüdük”

 

2019 - 2024 döneminde Büyükçekmece’de hayata geçirilecek projeleri “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Proje” başlığı altında açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Beni tekrar partimden aday gösteren genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti teşkilatıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bugüne kadar Büyükçekmece’de bütün belediyecilik hayatımda milletimize, şehrimize hizmet edip başarılı olabildiysek bunda en büyük destek halkımızdır. 31 Mart seçimlerinin sıradan bir belediye seçimi olmadığını ülkenin geleceği bakımından çok önemli olduğunu belirtmemiz lazım. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır. İnsanları ve canlıları mutlu etme sanatıdır. Biz bu felsefeyle yıllardan beri durmadan usanmadan çalışıyoruz. 31 Mart seçimleri demokrasinin oturması ve daha aydınlık bir yolda yürümemiz için bir vesile olacaktır. Bize Cumhuriyeti ve demokrasimizi hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün atalarımızı yapmış ve yapacağımız büyük hizmetlerle yüceltmek durumundayız. Vatandaşımıza hizmet ederken demokrasiyi ve insan sevgisini unutmayacağız.”

 

“Bütün projelerimizin odak noktasında insan var”

 

Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın “bize oy verenlere hizmet vereceğiz” şeklindeki sözlerini de hatırlatan Başkan Akgün, “Biz öncelikle bize oy verenlere hizmet vereceğiz düşüncesini asla barındırmayacağız. Biz herkesle omuz omuza birlik, beraberlik ve sevgiyle yürüdük bu yollarda. Hizmet yolunda yürürken herkesi mutlu etmenin yollarını arayacağız. Biz insanız, bütün projelerimizin odak noktasında insan vardır. Projelerin bir kısmını başlattık. İstanbul’da ısrarla aranan her şey var projelerimizde. Projelerimizde hep yeşil vardı, insan vardı, çocuk vardı. İnsanoğlu yaşarken toprakla ilişkisini keserseniz o insan mutlu olamaz. Yatay yapılaşmayı ve mutluluk şehrini örnek almak istiyorlarsa Büyükçekmece’ye bakabilirler. Beton kaybetti, yeşil kazandı Büyükçekmece kazandı. Bunlar sıra dışı projelerdir. Projeler sayesinde binlerce gencimize iş bulacağız. İstanbul’u biz alacağız. 39 ilçe belediye başkanıyla partisini ayırmaksızın İstanbul’a insan onuruna yakışan hizmetler yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bugünden itibaren çok daha örgütlü şekilde sokağa iniyoruz. Hedefimiz 31 Mart’ta İstanbul’u alarak yeni sosyal belediyeciliği başlatmak olacaktır.”

 

Katılım çok yoğun oldu

 

Binlerce Büyükçekmecelinin katıldığı toplantıya Spordan sorumlu Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekilleri Zeynel Emre ve Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar katıldı.