İmamoğlu Rakipsiz Kaldı, Küçük ve Uysal Netleşti

Gazeteci Mehmet Mert, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yazmış olduğu köşe yazısında Ekrem İmamoğlu`nun rakipsiz kaldığını kaleme alırken, Velittin Küçük ve Mevlüt Uysal ile ilgili görüşlerini de dile getirdi.

BEYLİKDÜZÜ 4.12.2018 21:05:26 0
İmamoğlu Rakipsiz Kaldı, Küçük ve Uysal Netleşti

İşte Mehmet Mert'in köşesinde yer alan yazısı;

 

Yaklaşan yerel seçimler öncesi ülke genelinde belediye başkan adayları netleşmeye başladı.Herkesin merak ettiği İstanbul'da AK Parti ve CHP hangi adayla yarışa girecek sorusunda sanırım ilk cevabı CHP'liler alacak.

Zira dün AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe adaylarını açıklamayı yine erteledi ve ay sonuna bıraktı. Perşembe günü 15 il belediye başkan adayı açıklanacak ama bu listede İstanbul olmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışında olması nedeniyle bugün (4 Aralık 2018 Salı) meclis grup toplantısı yapılmayacak ve bu nedenle aday tanıtımı 6 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek.

İstanbul ve ilçeleri için Aralık ayının son haftasında adaylar kamuoyuna açıklanacak. AK Parti'nin muhtemel adayı Binali Yıldırım’la yıldızı barışmayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın Avcılar veya Başakşehir’den aday olabileceği konuşuluyor.

 

CHP PM'ye sadece İmamoğlu taşınıyor 

Cumhuriyet Halk Partisi için kritik gün 6 Aralık Perşembe. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonrasında ise Parti Meclisi (PM) toplanarak birçok belediye başkan adaylarını belirleyecek. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun durumu da bu PM toplantısında gündeme gelecek.

Dün yaptığı açıklama ile, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; "Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu, gerçekten İstanbul'daki çok başarılı ilçe başkanlarımızdan bir tanesidir. Ama kimin İstanbul'da aday olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir. Bu yetkili kurul Parti Meclisi'dir. Ondan dolayı bu konuda Parti Meclisimizin kararı oluştuktan sonra gerekli bilgileri sizlere veririz'' diye cevap verdi.

Bu açıklamanın anlamı aynen şudur: CHP Lideri Kılıçdaroğlu İmamoğlu'nun İstanbul adaylığına karar verdi, son defa bizlerde PM'de görüştükten sonra kamuoyuna ilan edeceğiz...

Anlayacağınız artık Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu dememize sadece iki gün kaldı...

 

İstanbul ilçeleri ne olur?

CHP’de İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının durumu ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun vereceği rapor çerçevesinde netleşecek. Adım adım önce İstanbul’da partinin en az oy aldığı ilçelerin belediye başkan adayları ilan edilecek. İkinci aşamada partinin belediye başkanlığını kazama potansiyelinin olduğu ilçelerin belediye başkan adayları ilan edilecek. Üçüncü aşamada ise partinin mevcut belediye başkanlarının bulunduğu ilçelerin adayları belirlenecek.

 

Velittin Küçük ve Mevlüt Uysal netleşti 

Bu arada daha önce kulislere düşen AK Parti Beylikdüzü ve Büyükçekmece Belediye Başkan adayları ile de son kulis bilgilerini verelim. Velittin Küçük ve Mevlüt Uysal. Bu iki isimden birisi Beylikdüzü'ne diğeri ise Büyükçekmece'ye aday yapılacak. Daha doğrusu ilçe seçme hakkı önce Mevlüt Uysal'a verildi. O Beylikdüzü'nü kazanamam diye Büyükçekmece'yi istedi. Velittin Küçük ise; ben iki ilçeyi de kazanacağımızı düşündüğüm için benim için hiç farketmez. Beylikdüzü'de olur, Büyükçekmece'de diyor.

Diğer aday adaylarından Beylikdüzü'nde Mustafa Erdoğdu son iki isme kaldı, Büyükçekmece'de ise Muhammet Alpaslan. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına sadece bu isimler gelebildi. Erdoğan bana sadece iki, isim getirin dediği için her ilçeden en fazla iki isim masaya kadar gelebildi. Bunlar emin olduğumuz kulis bilgileri. Kimse kusura bakmasın. Bilelim ki bizim burada yazacağımız aday olacak o zaman belki başka isimlerden de bahsedebiliriz.

Buradan birilerini aday diye yazsak o sadece anlık aday olur ki hiç gerek yok. Gerçekler farklı ne yazık ki. Bu iki ilçe ile ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Aslında Erdoğan'ın kafasından geçen; Velittin Küçük Büyükçekmece'ye, Mevlüt Uysal Beylikdüzü'ne.

Bakarsınız İmamoğlu'nun İstanbul adaylığı daha önce ilan edilirse Mevlüt Uysal o zaman Beylikdüzü'nü isteyebilir.

 

Fırından yeni çıkan kulis bilgileri!

Sıcağı sıcağına CHP kulislerine sızan bilgilere bakılırsa: - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan. - Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş yeniden aday yapılacak. - Çanakkale, Bilecik ve Sinop’ta eğilim yoklaması yapılacak. - Ankara’da Mansur Yavaş’ın CHP’den adaylığının kesinleştiği ancak Parti Meclisi’ne sunulup sunulmayacağının İYİ Parti ile yapılan görüşmelere bağlı olduğu ifade ediliyor. - Bursa Büyükşehir adayı olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey düşünülüyor.


 

KAYNAK : https://www.gazetedamga.com.tr