İMAMOĞLU "DOĞRU YAPILANI ALKIŞLARIZ"

İBB, yapımı önceki yönetim tarafından durdurulan Dudullu-Bostancı Metro hattındaki çalışmaları, finansman sorunlarını çözdükten sonra yeniden başlattı.

22.09.2020 15:50:00 0
İMAMOĞLU

Yaklaşık 2 ay önce, durmuş çalışmaları yeniden başlatan İmamoğlu, hattın Bostancı şantiyesinde incelemelerde bulundu. Hattı, 2021 yılı içerisinde işletmeye almayı planladıklarını aktaran İmamoğlu, gazetecilerin “Bakanlık da Yeni Havalimanı istikametinde bir metro hattı yapıyor, siz de burayı. İkisinin ayrı olması üzüyor mu sizi” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yeni İstanbul Havalimanı, İstanbul'un uzun vadeli master planlarında olan bir şey değildi. İstanbul'un gündemine ‘pat’ diye gelince, bunu Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesi zaten beklenemezdi. O dönemde Bakanlığın bu işe el atması doğru bir hamleydi. Bu tür doğru hamlelerin, bu tür doğru işlerin yapılmasını biz alkışlarız. Rekabet değil, tam aksine, beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız.”



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016’da başladı. Çalışmalar, 2019 yılının Mart ayında durma noktasına geldi. 23 Haziran 2019 seçimlerinin ardından göreve başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, durmuş metro hatları konusuna öncelik verdi ve finans kaynağı bulma konusuna yoğunlaştı. Dudullu-Bostancı metro hattındaki çalışmalar da finans kaynağı bulunmasının ardından yeniden başladı. 10 Temmuz 2020’de hattın Kayışdağı İstasyonu şantiyesinde, “Dudullu-Bostancı Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlıyor” başlıklı tören düzenledi. İmamoğlu, düzenlenen törenle, durmuş hattaki çalışmaları yeniden başlattı.