İKİ DEV SANATÇIYA YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

17 .Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl ki Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Ediz Hun ve Selda Alkor`un oldu.

KÜLTÜR-SANAT 6.08.2016 07:38:04 0
İKİ DEV SANATÇIYA YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk sinemasına değer katan iki efsane sanatçıya ödül vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ödül verilen sanatçıların festival komitesi halkın oylarıyla belirlendiğini hatırlatarak; Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin sanat dalında verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü” gerçekten de amacına uygun isimlere verilmiş. Her iki sanatçımızda hem sanatçı yönleriyle, hem de kişilikleriyle Türk halkının gönlünde taht kurmuş, çok başarılı örnek isimler. Kendilerine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 

Sanatta 53 yılımı doldurdum”

Sevilen sanatçı Ediz Hun, "Sizlerin huzurunda bulunuyor olmaktan çok büyük bahtiyarlık duyuyorum. Sanatta 53 yılımı tamamlamış oldum. Bunun gibi ödüller bizim için çok anlamlıdır, unutulmadığımızı anlamaktır. Bu gece 01:00 vapuruyla Büyük Ada'ya geçeceğim. Yattığım zaman inanın bana hep sizleri düşüneceğim. Sağolun varolun. İyi ki varsınız. Hepinizi en samimi, en içten duygularımla sevgimle saygımla selamlıyorum"” şeklinde konuştu.

Festivale olan ilgi şaşırttı

Selda Alkor, Büyükçekmecelilerin festival gösterdiği ilgi karşısında duyduğu şaşkınlığını belirterek, şunları söyledi; "Bir yerde bir festival olacak ve o festivale böylesine büyük bir ilgi olacak ve o güzel mevcudiyetinizle hepiniz burada olacaksınız. Hem de böylesine hepimizin aklının karışık olduğu bir dönemde. Ne güzelsiniz sizleri seviyorum. İnşallah bu festival daha çok uzun yıllar böyle devam eder."

 

Ödülleri takdim edildi

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi sanatçı Emre Saltık tarafından Ediz Hun ve Selda Alkor''a ödülleri ve çiçek takdim edildi.