İftar Vakti, Gönüllere Konuk Oluyorlar

BEYLİKDÜZÜ 31.05.2017 12:08:31 0
İftar Vakti, Gönüllere Konuk Oluyorlar

Beylikdüzü Belediyesi, tüm maneviyatı ile yaşanan Ramazan’da vatandaşları yalnız bırakmıyor. Üç yıldır on mahallede iftar vakti evlere konuk olan belediye yönetimi, oruçlarını hane halkı ile birlikte açıyor, aynı sofrada huzuru paylaşıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk olarak Kavaklı’da bir eve konuk olarak, iftarını hane halkı ile yaptı.

 

 

On bir ayın sultanı Ramazan Beylikdüzü’nde birlik ve beraberlik içerisinde başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara ay boyunca sıcak yemek ulaştıran Beylikdüzü Belediyesi yönetimi, ilçenin on mahallesinde de evlere konuk oluyor. Ramazan başladığından bu güne başta Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, başkan danışmanları ve birim müdürleri iftar vakti, Beylikdüzülü hemşehrilerinin kapılarını çalarak oruçlarını ev halkı ile birlikte açıyor. Ramazan boyunca özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, her gün yaklaşık 1500 kişilik, toplam 500 haneye sıcak yemek ulaştırıyor.

 

 

“Samimi Bir Sadelik İçindeyiz”

Kavaklı’da bir eve konuk olan Başkan İmamoğlu, iftar sofrasına neşe kattı. Sokak iftarları yerine vatandaşların evlerine konuk olduğunu, onların dertlerini dinleyip, sofralarını paylaştığını belirten İmamoğlu, “Ramazan’ın anlam ve derinliğine uygun olarak gösterişten uzak, samimi bir sadelik içinde iftar sofralarına konuk olmayı tercih ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu ziyaretlerimizi belediye yönetimiz ile tüm mahallelerde gerçekleştiriyoruz. O sofraların enerjisi, güzelliği bambaşka. Çünkü gerçek.” şeklinde konuştu.