"İBB Ayrımcılık Yapıyor ve Bizimle Görüşmüyor"

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, 10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda biraraya geldi

12.01.2019 20:01:20 0

Programa katılım sağlayan gazetecilerin masalarına giderek gazetecilerle tek tek tokalaşan ve "Hoşgeldiniz" diyen Başkan Toprak, yapmış olduğu konuşmada çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

 

Avcılar ilçesinde şimdiye kadar gerçekleştirdikleri ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Toprak "Önümüzdeki günlerde Cihangir'de Huzur Evi ve Yeşilkent Mahallesi'nde de kapalı pazar alanı olmak üzere iki büyük açılışı gerçekleştireceğiz." diyerek deprem konusuna önem verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Başkan Toprak bu konuda "İstanbul deprem bekliyor. Avcılar imar bekliyor. Bizim imar planlarımız da maalesef İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde bekliyor. İstanbul 1. derece deprem bölgesi. Avcılar’ın imar planının yapılmış olması gerekiyordu. Biz ilk göreve geldiğimizde plan proje müdürlüğünü kurduk. 8 mahallemizin imar planlarının 1. etabını kenilerine vererek eski haklarıyla evlerini yeniliyorlar" dedi.


Büyükşehir Belediyesi'ne sunulan ve bekleyen imar planları olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan , "Planlarımız Avcıiar Belediyemiz meclisinden geçti ancak Büyükşehir Belediyesi'nde bekliyor. İlçemiz Yeşilkent mahallesinde 100 bin nüfus var. 1/5000’lik planlar hiç yapılmadı, 20 yıldır bekliyor. Her seçimde "imar verilecek" deniyor. Onların planlarını yaptık. Plan altlığı olarak Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. Bu planımız  Büyükşehir Belediye meclisinden inşaallah Nisan ayında meclisten geçecek.  Onay bekliyoruz’ dedi.


Büyükşehir Belediyesi'nin ayrımcı tutum sergilediğini ifade eden ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ulaşmanın mümkün olmadığını belirten Başkan Benli, bu konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi "'Büyükşehir Belediyesi ayrımcılık yapmamış olsaydı ve imar planlarımız geçmiş olsaydı haliyle bunların hepsi yapılmış olacaktı. Bu husus gerçekten de çok büyük bir sıkıntı. Bir kent düşünün. O kentin Belediye Başkanı görevden alınıyor. Yerine gelen Belediye Başkanı ilçe belediye başkanlarıyla görüşmüyor. Ben bir kadın Belediye Başkanı olarak Başkanın özel kalem müdürünü arıyorum. Görüşmek istediğimi söylüyorum fakat görüşmüyor. İstanbul'da 39 Belediye Başkanı var. Avcılar gibi 450 bin nüfuslu deprem riski olan bir ilçenin Belediye Başkanıyım ve en riskli alanlara sahibim. Belki çok önemli bir konuyu anlatacağım. Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir ilçe başkanın görüşememesi kabul edilemez. Benim numaram herkeste var. Herkes bana ulaşabilir ve ulaşabilmeli. Bir kenti yönetiyorsunuz. Ulaşılabilirlik çok önemlidir. Ama biz Büyükşehir Belediye başkanına ne ulaşabiliyoruz ne de görüşebiiiyoruz."