Hastane Açılışına Başkan Akgün Davet Edilmedi

Temeli 2013 Temmuz ayında atılan ve 30 Ağustos 2015 tarihinde tamamlanacağı belirtilen ancak açılış tarihi sürekli değiştirilen açılış tarihi net olarak belirlenemeyen Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi törenle hizmete açıldı.

BÜYÜKÇEKMECE 14.06.2018 10:44:00 0
Hastane Açılışına Başkan Akgün Davet Edilmedi

Açılış törenine Sağlık Bakanı Dr.Ahmet Demircan, Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve AK Parti Meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ve CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı ile yönetiminin, CHP Belediye Meclis üyelerinin davet edilmediği ve bu nedenle açılış törenine katılmadıkları öğrenildi.

 

Açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Dr.Ahmet Demircan'ın "Bakanlığımızın yatırımı bitmiş, hizmete alınmış çalışmaları devam ediyor. Açılmayı bekleyen 60 adet sağlık tesisi ve hastanemiz var. Ancak açacak zamanımız yok ve yetiştiremiyoruz. Projelerimiz arasında daha 42 tane daha temeli atılacak tesisimiz var. Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi hayırlı olsun " şeklindeki konuşmasının ardından Hastane dualarla hizmete açıldı.

 

Sağlık Bakanı Demircan, beraberindeki heyet ve vatandaşlar ile birlikte Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi'ni gezdi.

 

Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Ak Parti Büyükçekmece  İlçe Başkanı Murat Çelik, AK Parti Büyükçekmece İlçe eski Başkanı Av. Celal Babayiğit, İstanbul Milletvekili adayı - Büyükçekmece İlçe eski başkanı Hatice Bozdağ, Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, MHP İlçe Başkanı Erdem Aydın da açılış törenine katılanlar arasında yer aldı.

 

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde 64 adet çift kişilik, 54 adet tek kişilik, 12 adet suit hasta odası bulunacak. 24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahade odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer alacak.