GÜRPINAR EHLİBEYT HZ. İMAM RIZA CAMİİ AÇILDI

Dereağzı Mahallesi?ne yapılan Gürpınar Ehlibeyt Hz. İmam Rıza Camii?nin açılışını Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ile birlikte yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ?Çevre düzenlemesiyle yoluyla parkıyla çok güzel bir camii oldu. Camimiz, ilçe

BEYLİKDÜZÜ 15.10.2018 15:57:38 0
GÜRPINAR EHLİBEYT HZ. İMAM RIZA CAMİİ AÇILDI

BeylikdüGürpınar Ehlibeyt Hz. İmam Rıza Camii Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilçe protokolünün katıldığı törenle hizmete açıldı. Törene Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra; Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürü, Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, cami derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.Konuşmaların ardından açılışa katılan vatandaşlara, cami bahçesinde hayır lokması ile etli pilav dağıtıldı.

 

İmamoğlu: “Katkı Sunabildiğimiz İçin Mutluyuz”

İstiklal Marşı ile başlayan ve Kuran- Kerim tilavetiyle devam eden açılış töreninde çok mutlu ve manen çok huzurlu olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü Belediyesi olarak camimizin yapımında elimizden gelen tüm katkıyı yapmaya çalıştık. Çevre düzenlemesiyle yoluyla parkıyla çok güzel bir camii oldu. Bu güzel ibadethanenin yapımına, bir taş da biz koyabildiysek ne mutlu bizlere…”diye konuştu. Toplumun her kesiminden vatandaşın ibadetlerini huzur içinde yapabilmesine olanak sağlanmasının önemine de dikkat çeken Başkan İmamoğlu, konuşmasında “Yerel yöneticiler olarak Yaradan’a sığınan, kul olduğuna inanan her insanın, her inancın yanında olmak ve herkese eşit mesafede yaklaşmak mecburiyetimiz vardır. Birliktelik içinde, güzel duygularla ettiğimiz dualarımızın kabul olacağına ve birliğimizin, beraberliğimizin daha da kuvvetleneceği günleri hep birlikte yaşayacağımıza yürekten inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

Okur: “Camilerimiz Birlik ve Beraberliğimiz İçin Önemli”

Caferi vatandaşların ibadetlerini rahat ve huzurla yapmaları maksadıyla inşaatına başlanan ve açılışı yapılan caminin Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur  “Camimizin yapımında emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere, özellikle de kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmasında, İslam Coğrafyası’nın günümüzde çeşitli saldırılara maruz kaldığına dikkat çekerek Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok büyük önem arz ettiğini söyleyen Okur, “Camiler sadece ibadet yapılan yerler değil. Camilerimiz, birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında da çok önemli bir fonksiyona sahip. Açılışını yaptığımız Gürpınar Ehlibeyt Hz. İmam Rıza Camii’nin de aramızdaki birlik ve beraberliği pekiştirerek önemli bir görevi yerine getireceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.