"Günümüzde Gazetecilerin İşi Çok Zor"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nde ulusal ve yerel basın emekçileri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 10.01.2018 13:17:02 0

Büyükçekmece Albatros Restaurant’ta gerçekleşen kahvaltıya Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert ve yüze yakın basın mensubu katıldı.

 

 

“Özgürlüklerine kavuşmasını bekliyorum”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin her açıdan zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu sıkıntılarının aşılması için hukuk ve adaletin işletilmesi, baskı ve ayrımcılığın sona ermesi gerektiğini savunarak şunları söyledi: “Bugüne ister çalışan gazeteciler günü deyin yada gazeteciler bayramı deyin. Önemli olan bir araya gelmek, bazı konuları paylaşmak her zaman doğru şeylerin ortaya çıkmasına vesile olur. Bugün çalışan gazetecilerin günü. Öncelikle aramızdan ayrılan ve katledilen o muhteşem gazetecilerimize yüce Allah’tan rahmet ediliyorum. Hapishanelerde, o dört duvar arasında sadece gazeteci olduğu için çile çeken gazeteci, aydın ve yazarlarımıza bir an önce hukukun işletilerek özgürlüklerine kavuşmasını bekliyorum. Sadece kendi fikirlerini savunduğu için gazetecilere yapılan saldırıları da bir vatandaş olarak şiddetle kınıyorum. Hepinize önce sağlık diliyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum. İki grubun işlerinin çok zor olduğunu hatırlatarak sözlerimi bitirmek istiyorum. Birincisi fikir adamları. Yazarlar ve çizerlerin bu ülkede işleri çok zor. İkincisi ise benim gibi seçilmiş ve iş başına gelmişlerin işi çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.”

 

 

Toplantıda söz alan Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün ve İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, basın mensuplarının içinde bulundukları zorluklara dikkat çekerek, günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar verdi.