Genetic Passport Artık Büyükçekmece`de

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü "Genetic Passport" işbirliğiyle "Spor Akademisi Kuruluşu ve Genetik Spor İlişkisi" adı altında bir panele imza attı.

ARŞİV 2.06.2015 01:58:03 0
Genetic Passport  Artık Büyükçekmece`de

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde konuşmacı olarak Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, Genetic Passport kurucusu Altan Öztepe ve Genetic Passport Eğitim Direktörü Serkan Doğan yer aldı.

 

Sporcular DNA yöntemiyle seçilecek

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Genetic Passport işbirliğiyle seçecek olan sporcularını "Sportif Performans Test Sistemi" yöntemiyle belirleyecek. Uygulanan yöntemde kişilerin DNA örnekleri alınarak genetik şifrelerine bakılacak. Ağız içinden pamuklu çubukla alınan DNA örneğiyle hiç acı çekmeden testi yaptırmak mümkün. DNA analizi yöntemiyle kişilerin kas sistemlerine bakılarak fizyolojilerinin hangi spor dalına uygun olduğu belirleniyor. Büyükçekmece'deki okullardan seçilecek olan sporcular DNA testi sonuçlarına göre uygun oldukları branşlara yönlendirilecek. Kişilerin kas sistemi ve fizyolojik durumlarına bakılarak beslenme sistemleri değiştirilecek. Seçilen sporcular branşlarına göre yetiştirilip, profesyonelliğe adım atacak.

 

"Başkan Akgün'e teşekkür ediyoruz"

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, "Büyükçekmece'de potansiyel çok var. Biz Büyükçekmece Belediyesi Spor Kulübü olarak buraya ilk geldiğimizde çocuklarımız için bir spor akademisi kuralım dedik. Kulübümüzün içerisinde futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, jimnastik gibi bütün branşlar yer alıyor. Biz burada eğitim ve bilimle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün bize maddi manevi destek oldu. Kulübümüzü kurarken her anlamda yanımızda oldu. Ona bu vizyonu bizimle paylaşıp bilime önem verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bu kulübü kurduk. Biz örnek bir ilçe olmak için yola çıktık. Daha iyi çalışmalar yapmak için Genetic Passport ekibiyle birlik ve beraberlik içerisine girdik" ifadesini kullandı.