"Gazilerimiz Onur ve Şeref Madalyalarımızdır"

Başkan Dr. Hasan Akgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk` e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından `Gazilik` unvanı ile `Mareşal` rütbesi verilişinin 97. yıldönümü `19 Eylül Gaziler Günü`ne ilişkin bir mesaj yayınladı

BÜYÜKÇEKMECE 18.09.2018 11:56:00 0

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' rütbesi verilişinin 97. yıldönümü '19 Eylül Gaziler Günü'ne ilişkin bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gazilerimiz bizim onur ve şeref madalyalarımızdır. Yüce Türk milletinin en şerefli sözünün şehitlik ve gazilik olduğunu hepimiz kabul ederiz. Onların her birini göğsümüzde şeref madalyası olarak taşırız” ifadesini kullandı. Başkan Akgün, 19 Eylül Gaziler Günü’ne ilişkin yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Üzerinde huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Yüce Türk milleti, yurdunu canından öte sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan öz evladı askerine sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlanmıştır. Gazilerimizin yazdığı cesaret ve kahramanlık destanları, onların şerefli isimlerini, milletimizin hafızasına kazımıştır.

Gazilerimiz bizim onur ve şeref madalyalarımızdır. Yüce Türk milletinin en şerefli sözünün şehitlik ve gazilik olduğunu hepimiz kabul ederiz. Onların her birini göğsümüzde şeref madalyası olarak taşırız. Eğer bizler bu kutsal vatan toprağında huzur ve güven içerisinde özgürce yaşıyorsak bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz.

Gaziler Günü vesilesiyle, başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, devletimizin bekası, milletimizin birlik ve kardeşliği uğrunda canını ortaya koyan kahraman şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum."