Esenyurt' ta Kurbanlık Alanda Sineksavarlı Önlem

Esenyurt Belediyesi çalışanlarının kurbanlık hayvan satış ve kesim alanında Sineksavarlı uygulaması herkesi memnun etmekte

YURTTAN 8.08.2018 13:18:00 0
Esenyurt

Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayramı’na iki hafta kala vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz ve hijyenik bir şekilde yerine getirmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Selahaddin Eyyübi Mahallesi’nde 40 dönüm arazi üzerine kurulan Esenyurt Adak, Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nin  tüm alt yapısı tamamlanırken, hayvan satış ve kesim yerleri de eksiksiz hazırlandı. Satış Merkezinde birçok bölgeden satış alanına gelen hayvanların ve satıcıların gerekli ihtiyaçları belediye tarafından sağlanıyor ve hayvanların sağlık kontrolü ve ilaçlamaları da Belediye tarafından yapılıyor. Esenyurt Belediyesi tarafından kurulan  mobil büfede çay, su, simit ve çorba ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor.

 

‘Sineksavarlı’ önlem 

 

Belediye Kesim Merkezi alanında  ‘Sineksavarlı’ önlem alarak binlerce hayvanın bulunduğu noktada sineklerin yok edilmesi için de çalışma yapmakta.

Esenyurt Belediyesi görevlendirdiği ekiple Kurban Bayramı‘nın sonuna kadar satıcıların her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye devam edecek. Kesimlerini burada yapmak istemeyen vatandaşlar için de ilçe genelindeki 7 kapalı pazar kesim yeri olarak hazırlandı.

 

Uzman veterinerler işbaşında
Satış için getirilen hayvanların Esenyurt Adak, Kurban Satış ve Kesim Merkezindeki sağlık kontrolleri için Esenyurt Belediyesi bünyesinde 4 veteriner hekim, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ise 12 veteriner hekim görevlendirildi. Bunların yanı sıra kesim merkezinde herhangi bir sorun yaşanmaması için Esenyurt Belediyesi tarafından görevlendirilen 6 zabıta memuru ve 2 polis ekibi bayram bitimine kadar alanda bulunacak.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de kurbanlık satış ve kesim alanında denetlemelerde bulunarak çalışmaları takip etti. Başkan Alatepe, vatandaşların Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için gayret gösterdiklerini belirterek, “Vatandaşlarımız, kurban ibadetlerini burada gönül rahatlığıyla ve çok kolay bir şekilde yerine getirebilecekler” dedi.