ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

SAĞLIK 21.06.2014 15:55:13 0
ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Son yılların en büyük sorunları olan diyabet ve meme kanseri birçok risk faktörüyle hayatı tehdit ediyor.

Her 8 kadından 1' inin hayatının belli bir döneminde meme kanserine yakalanma riski olduğunu belirten Özel Beykent Tıp Merkezi Başhekimi Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Okan Akat, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde kadınlara yönelik bir seminer verdi. Meme kanserinin beyin dokusu ve akciğerlere yayılmadığı sürece önlenebilir olduğu bilgisini veren Akat, "Erken teşhis çok önemli, bunun için kendinizi sık sık muayene edin, şüphelendiğiniz bir durumda kesinlikle bir hekime başvurun? dedi.

 

"Erkekler de Meme Kanseri Olabilir"

 

Az bir radyasyon alarak çektirilen mamografinin vücuda bir zararı bulunmadığının belirtildiği seminerde kadınlara ücretsiz mamografi hediye edildi. Akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan kanser olan meme kanserinin erkeklerde de görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Okan Akat, "Risk faktörleri çok çeşitli, bu yüzden her hastaya uygulanan tedavi farklı" dedi. 

 

"Diyabet Ömür Boyu Sürer"

 

Seminerde konuşan Diyabet Uzmanı Havva Figen ise, diyabetin çok yaygın olarak görüldüğüne ve ömür boyu süren bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve genetiğin de diyabet üzerinde büyük rolü olduğundan söz eden Figen," Pankreası yormayacak şekilde yağlı, şekerli ve çok tuzlu yemekten kaçınmak, haftada en az 3 gün 45 dakikalık yürüyüşler genetik haricinde oluşabilecek diyabete önlem olarak yapılabilir" dedi.


Anahtar Kelimeler: ERKEN TANI HAYAT KURTARIR