Engelsiz Tuvaletler Beylikdüzü`nde

Belediye, ilçede yer alan park alanlarına engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği engelsiz tuvalet ve bebek bakım kabini yaptırdı.

ARŞİV 30.05.2014 18:55:04 0
Engelsiz Tuvaletler Beylikdüzü`nde

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, "Engelsiz Beylikdüzü" için Türkiye'de ilk kez Beylikdüzü?nde uygulanan örnek bir çalışmaya imza attı. Engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmayı kendine hedef koyan Beylikdüzü Belediyesi, ilçede yer alan parkların bir kısmına ortopedik ve zihinsel engelli bireylerin rahatlıkla kullanabileceği engelsiz tuvalet ve bebek bakım kabini kazandırdı. Engellilerin konforunu öne alan uygulama kapsamında 25 m2 olarak geniş bir alana kurulan tuvaletlerin havalandırma ve ısı yalıtım sistemi bulunuyor.

 

Talimatı Yerine Getirdi

İlçeye engelli tuvaleti kazandırma faaliyetinin ilginç bir dayanak noktası da var. 23 Nisan etkinliklerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret eden engelli genç Tuğcan, beş dakikalığına da olsa Başkanlık koltuğuna oturmuş ve başkan sıfatıyla, Belediye Başkanı İmamoğlu'na "parklara engelliler için tuvalet yaptırın" talimatını vermişti. Bu isteği hızlandırmak için hemen harekete geçen Beylikdüzü Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Atrium Parkı içine ilk tuvaleti yaptırdı. İkinci ve üçüncü tuvaletler ise Gürpınar Mahallesi Dalyan ve Piri Reis Caddelerine yapıldı.