EMRE SALTIK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçirmiş olduğu kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırılan, ancak yapılan müdahalelere rağmen hayata veda eden Büyükçekmece Belediye CHP Meclis üyesi, Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık, gözyaşları arasında toprağa verildi.

BÜYÜKÇEKMECE 12.03.2017 19:10:13 0
EMRE SALTIK,  SON YOLCULUĞUNA  UĞURLANDI

CHP Büyükçekmece Belediye Meclis üyesi sanatçı Emre Saltık (Sarısaltıkoğlu) için Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi` nde bir tören düzenlendi.

AKGÜN " DOST VE BARIŞÇI BİR İNSANDI"

Törende bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, çok üzgün olduğunu belirterek “Dört günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Allah böyle takdir etmiş. Hepimiz faniyiz. Doğduğumuza inanıyoruz, Allah’ın emrettiği kadar da yaşadıktan sonra öbür aleme göçeceğimize de tabi ki inanıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

Saltık’ın çok sevecen bir insan olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Başkan Akgün, “Her şeyden önce hümanistti. Dost, barışçı, sevecen, hep ara bulucu, yüreğinde insan sevgisinin doruk yaptığı bir insandı. Bir Anadolu dostu, yiğidi ve mükemmel bir insandı. Bu dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ARİF SAĞ "EMRE ÖNEMLİ BİR ADAMDI"

Emre Saltık‘ın önemli bir sanatçı olduğunu ifade eden sanatçı Arif Sağ ise “Önemli bir adamdı. Biz Emre’yle Aksaray’da bir mücadele başlattık. Onunla beraberdik. O mücadele kültürümüze hizmet mücadelesiydi. O mücadeleden şu anda Emre ve o kuşakla beraber başlamış olan mücadeleden şu an da Türkiye’de milyonlarca insan bağlama çalıyor. O mücadelenin devamıdır bu. Emre binlerce talebe yetiştirmiştir. Bu da çok önemli bizim için. Rabbim geride kalanlara sağlık versin” ifadelerini kullandı.

Cenaze törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin, CHP İstanbul eski milletvekili Süleyman Çelebi, oyuncu İlyas Salman, ses sanatçısı Ferhat Tunç ve binlerce vatandaş katıldı.

Merhum Emre Saltık`ın eşi Firaz Saltık`ın ayakta güçlükle durduğu ve eşinin Türk Bayrağı`na sarılı tabutunun başında devamlı gözyaşı döktüğü görüldü.

Büyükçekmece Cem Evi`nde kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık`ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, binlerce kişinin alkışları arasında cenaze arabasına konularak Güzelce Mezarlığı`na götürüldü ve toprağa verildi.