Ekrem İmamoğlu "Yüzde 51 İle Kazanacağız"

CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu "Seçimi Yüzde 51 lik Oy İle Kazanacağız" dedi

BEYLİKDÜZÜ 2.01.2019 19:26:08 0
 Ekrem İmamoğlu

"Seçimi Yüzde 51 lik Oy İle Kazanacağız" diyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bazı açıklamalarda bulundu.

 

İmamoğlu, "Kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız." diyerek seçilmesi halinde ilk işlerinin İstanbul'un en büyük sorunu kabul edilen trafik sorununu çözmek olacağını söyledi.

Siyaseti bir okul gibi gördüğünü ve iyi bir siyasetçi olmak için iyi bir öğrenci olmak gerektiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi;  

"Ben siyaseti sahada bir okul gibi görüyorum. İyi bir siyasetçi olmak istiyorsanız her zaman iyi bir öğrenci olmak zorundasınız. Siyaset insanları içine alan bir kavram ve bu yüzden öğrenmeye açık ve pratik olmalısınız. Babam Hasan İmamoğlu'nun siyasetin içinde olmasından dolayı çocukluk yıllarında  oldukça fazla siyasi kimlik tanıdım. Siyaset konusunda babamdan çok şey öğrendim, her zaman danışır ve tavsiyeler alırım. Bana "her zaman  partinle gurur duyacak ve CHP'ye layık olacaksın. Görevini yaparken ayrım yapmayacaksın. Makamın yükseldikçe tevazun artsın" der. Bu da benim hep önceliğim olmuştur." 

Seçilir seçilmez ilk işlerinin trafik sorunununa el atmak olacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu bu konuda ise şunları söyledi; 

"İstanbul'un elbette birçok sorunu var, ulaşım sorunu ise  kesinlikle en öncelikli olan ve ele alınması gereken önemli bir mesele. Ülkemizde ve dünyada bu alanda çalışan çok değerli uzmanlar var. Hiçbir önyargı gütmeden toplumun her kesimini dinleyip İstanbul'daki birçok tali noktada ulaşım sorunlarını çok rahatlıkla çözebileceğimi biliyorum. Ben 5 yıldır süreci izleyen ve içinde olan bir Belediye Başkanıyım. Masada bahsettiğim o uzmanlar bulunacak ve ilk işimiz trafik olacak. İstanbul'da trafik ve ulaşım sorununu çözeceğiz."

2019 Mart yerel seçimleri ve ittifak konusundaki görüşlerini de dile getiren İmamoğlu "Ben yapılan ittifaka ilişkin bir sorun görmüyorum. Dilimizin herkesi kapsayacağına inanıyorum. İstanbul'da partiler üstü kavramlarla bu sürece hazır olduğumuzu belirtebilirim. Dolayısıyla bizim talep ettiğimiz oyun adı 'İstanbul İttifakı'. Bu ittifak kavramıyla İstanbul'da yaşayan tüm yurttaşların oyuna talibim. Seçim sonrası ortaya çıkacak oy oranını da bugün kestirmek zor tabii ama İstanbul ve birçok il ikili bir seçime gidiyor gibi. İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız." dedi.