Ekinci, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı

Siyasetçi-İşadamı Azmi Ekinci AK Parti`nin Esenyurt Belediye Başkanı adayı oldu.

29.12.2018 16:08:39 0
Ekinci, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı

2019 seçimleri öncesinde AK Parti İstanbul belediye başkan adayı ve ilçe adayları netleşti. Mevcut belediyelerin 14’ü ile devam kararı çıkarken diğer ilçelerde ise yeni isimlerle yola devam etme kararı alındı. AK Parti Esenyurt belediye başkan adayı ise Azmi Ekinci oldu. Peki Esenyurt belediye başkan adayı Azmi Ekinci kimdir, kaç yaşındadır?
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ilçelerin belediye başkan adayları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılacak tanıtım programında İstanbul belediye başkan adayı ve ilçelerin başkan adayları resmi olarak tanıtılacak. Esenyurt’tan ise 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci aday olarak gösterildi.

 

AK Parti Esenyurt belediye başkan adayı Azmi Ekinci kimdir?

1 Eylül 1968'de Malatya'da doğdu. Baba adı Şemsettin, anne adı Hanım'dır.

Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi.

Siyasi hayatına Ümraniye'de AK PARTİ Meclis Üyesi Adayı olarak başladı. Ümraniye'de AK PARTİ İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2008 yılında AK PARTİ Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı olarak atandı. Malatyalı İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Malatya İmam Hatip Mezunları İstanbul Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir.
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Türkiye - Malta Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen Ekinci, evli ve 4 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: Azmi Ekinci Esenyurt Beledıye