"Edirne Valisi İstifa Etsin!"

Edirne' nin kurtuluşunun 95?inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşma yapan Edirne Valisi Günay Özdemir'i n sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

YURTTAN 1.12.2017 17:54:00 0

 

Son olarak Kars-Ardahan- Iğdır Dernekler Platformu bir basın açıklaması yaparak, Edirne Valisi Günay Özdemir’in tüm Karslılardan özür dilemesini ve istifa etmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Edirne Valisi Günay Özdemir, Karslıların tepkisine neden olan bir açıklama yaparak tepkilerini çekmişti. Özdemir, SOLO TÜRK gösterisini örnek vererek, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını söylemişti.

 

Bu konuşmanın ardından resmen ayağa kalkan Karslılar, Edirne Valisi Günay Özdemir’in bu sözlerine sert tepkiler verdi.  Vali Özdemir’e son olarak Esenyurt’ta bir araya gelen Kars Ardahan ve Iğdırlı Derneklerin oluşturduğu platformdan bir tepki geldi. Esenyurt’ta düzenlenen basın açıklamasına bölgede bulunan Kars Ardahan ve Iğdırlı Derneklerin yanı sıra, işadamları, siyasiler ve vatandaşlar da katıldı.

 

 

“Kars halkı söz konusu vatan ise…”

Kars Derneği Genel Sekreteri Av. Ender Aslan tarafından okunan metinde Edirne Valisi Günay Özdemir’den özür dilemesi ve istifa etmesi istendi. Kars’ın tarihi ile başlayan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi; Tarihi boyunca onlarca savaş gören Kars, binlerce şehit vermiş; ülkenin birçok yerinde olduğu gibi evlatlarını yetim, eşlerini dul bırakmış yine de sancağını indirmemiştir. Dönemin en zor savaşlarından olan Osmanlı Rus savaşında yapmış olduğu kahramanlıklardan ötürü Anadolu’da bir şehre verilen ilk Gazilik madalyası olan Kars Zafer Madalyasını almıştır. Bu madalya doksan bin şehit, yetim evlatlar, evlat kaybetmiş analar… Gözyaşları, kan ve iliklerinize kadar donduracak soğuğun izleri var. Öyle bir iz ki atalarına sahip çıkan halkının kanına işlemiş, her yıl aynı gün ataları ile aynı soğuğu, aynı acıyı hirmiş ve hitrmeye devam edecektir. Sarıkamış’ta doksan bin şehidini her yıl daha da artan minnetle, saygıyla anan Türk halkı, Kars halkı söz konusu vatan ise gerisinin teferruattan ibaret olduğunu göstermektedir.

 

“Vali Özdemir özür dilemeli ve istifa etmelidir”

Bir olabilmenin, bir arada yaşayabilmenin en güzel örneklerinden olan ilimiz için ne yazık ki eski Kars valimiz, şimdiki Edirne ilimizin valisi Günay Özdemir, Edirne’nin kurtuluş yılı için düzenlenen resepsiyonda sarf ettiği sözler ile bizleri üzmüştür. Özdemir; “SOLOTÜRK'ün gösterisinde nüfus oranına göre Türkiye'deki en fazla katılımın olduğu il Edirne'dir. Sarıkamış'ta da SOLOTÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım” şeklinde ifadede bulunmuştur. Özdemir, misafirperverliği ve tarihi zaferleriyle anılan Serhat şehrimize, İlk Cumhuriyeti kuran Gazi şehrimize kelimenin tam anlamıyla saygısızlık etmiştir. Sizlerin huzurunda kendisinden özür dilemesini beklediğimizi belirtiyor, sarf etmiş olduğu bu sözlerden dolayı derhal istifaya davet ediyoruz.

 


Anahtar Kelimeler: ?Edirne Valisi İstifa Etsin?