?Düşmanları Bile Atatürk`e Saygılı Ve Hayrandı?

Büyükçekmece Belediyesi, Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz ve Tarihçi-Yazar Sacide Bolcan?ın anlatımıyla "Atatürk Konulu Söyleşi" gerçekleştirdi.

BÜYÜKÇEKMECE 22.03.2017 10:11:25 0
?Düşmanları Bile Atatürk`e Saygılı Ve Hayrandı?

Çocukluk ve gençlik dönemlerinde defalarca Mustafa Kemal Atatürk'le bir araya gelen, milli mücadele döneminde Atatürk’e İstanbul’dan istihbarat sağlayan babasından ve Atatürk’ün sofrasında yer alan yakınlarından edindiği bilgileri aktaran Hıfzı Topuz, Atatürk'ün hümanist ve hoşgörülü bir insan olduğunu anlattı.

 

General Trikopis’in Atatürk hayranlığı

Büyük Taarruz sonrasında esir alınan Yunan Orduları Başkomutanı General Trikopis ile yaptığı röportajı da anlatan Topuz, Trikopis’in esir düştükten sonra Atatürk’ün karşına çıkartıldığını hatırlatarak; “General Trikopis, kendisine gösterdiği hoşgörü ve insani yaklaşımından ötürü Atatürk’ten büyük bir hayranlıkla söz eder. Trikopis, ömrünün sonuna kadar da Atatürk’e duyduğu hayranlığı her yerde dile getirmiştir. Atatürk öylesine hoşgörü sahibiydi ki düşmanlarının bile hayranlığını, saygısını kazanabilmiştir” dedi.

 

“Her alanda örnek bir liderdi”

Hıfzı Topuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamı olarak da aynı hoşgörü ve insani yönünü sürdürdüğünü, kendisine karşı en sert muhalefeti yapanlara bile hoşgörü çerçevesinde yaklaştığını sözlerine ekledi.  Atatürk'ün hayatıyla ilgili araştırmalar yapan ve Afet İnan'dan dinlediği Atatürk ile ilgili anıları katılımcılara anlatan Sacide Bolcan’da, Atatürk’ün sadece askeri dehasıyla sınırlandırılmayacağını her alanda örnek bir lider olduğunu söyledi.

 

Topuz’a Atatürk portresi hediye edildi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen söyleşiye Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral ve Başkan Yardımcısı Başak Sancar katıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral, "Türk milletinin kurtarıcısı, kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyet'in kurucusu aziz Atatürk'le ilgili bu güzel söyleşiyi bizlere sunan Sayın Hıfzı Topuz hocamıza ve Türkiye'de nadir bulunan, Atatürk'le ilgili en sağlıklı bilgileri bize veren değerli hocamız Sacide Bolcan'a teşekkürlerimi arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Söyleşinin sonunda Büyükçekmece Belediyesi Osman Hamdi Bey Sanat Merkezi Ekber Yeşilyurt Atölyesi Ressamı Nafia Ekren kendi çizmiş olduğu muazzam Atatürk portresini Hıfzı Topuz'a hediye etti.