Dünyayı Gezdiler Böyle Müze Görmediler

İçlerinde Profesör, öğretim görevlisi ve öğretmen olan 50 kadın dünyada ve Türkiye?de tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi?ni ziyaret etti. Dünyanın bir çok ülkesine gittiklerini ifade eden kadınlar, böyle bir müzeyi ilk kez gördüklerini ve çok şaşırdı

BEYLİKDÜZÜ 14.11.2019 21:11:57 0
Dünyayı Gezdiler Böyle Müze Görmediler

Yaklaşık yarım asır önce özellikle genç ve öğrenciler için balıkları mumyalamaya başlayan İstanbul’un tanınmış balıkçısı Balıkçı Kenan’in kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kadınları ağırladı. Dünya turuna çıkan ve bir sonraki durakları Balıkçı Kenan Tesisleri olan kadınlar, mumya balıkları gördükten sonra şaşkınlıklarını gizleyemedi. Devasa köpekbalığı, vatoz, kılıçbalığı ve orkinoslar arasında gezen kadınlar, böyle bir müzeyi ilk kez gördüklerini Türkiye’ye ve dünyaya böyle bir müze kazandırdıkları için müze kurucusu balıkçı Kenan Balcı’ya teşekkür ettiler. 

 

MUMYALARIN HEPSİ GERÇEK

Mumya balıkları gören kadınların ilk kez böyle bir şeye şahitlik ettiğini belirten Balcı: “Yaklaşık yarım asırdık bu müzeyi kurmak için uğraş ve emek verdik. Şimdi içerisinde binlerce deniz canlısı var. Denizlerimizde bile göremeyeceğimiz balıkların bir çoğu burada mumyaladık. Özellikle gelen ziyaretçilerimiz balıkların gerçek olup olamadığını soruyor. Balıkların hepsi gerçek. Bir çoğu bizim sulamızda olan balıklar. Gelecek nesilin hangi balıkların denizlerimizde olduğunu bilmesi için böyle bir müzeyi ülkemize kazandırdık” ifadesini kullandı. 

 

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan müzeden giriş ücreti alınmadığını söyleyen Balıkçı Kenan Balcı: “Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden müzeye ziyaretçimiz var. Bugünde dünyanın bir çok ülkesini gezen değerli hocalarımızı ağırladık. Burada unutulmaz ve keyifli bir gün geçirdiler. Müzeye herkesi davet ediyorum. Mutlaka denizlerimizde yaşayan balıkları görsünler, öğrensinler. Müzeye girişler ücretsizdir” diye konuştu. 

Haberle ilgili video için aşağıdaki linki tıklayınız

https://www.youtube.com/watch?v=qgXRIQcs_qA