Dünyanın en iyi festivali gün sayıyor

Bu yıl 17`incisi düzenlenecek olan Uluslararası ^ Kültür ve Sanat Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı.

KÜLTÜR-SANAT 14.07.2016 12:41:11 0
Dünyanın en iyi festivali gün sayıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında bir araya gelen festival komitesi yapılan çalışmaları son bir kez gözden geçirdi.

15 gün sonra başlıyor!

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) tarafından 3 kez  "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 29 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

"Dünya barışına katkı sağlıyoruz"

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nin başarılarının sınırlarımızı aştığını ve CIOFF`un (A) Kategorisi`ndeki Türkiye`nin tek festivali olma özelliğini elinde bulundurduğunu hatırlatan Başkan Akgün,  "Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 16 festivalde 15 binden fazla dünya gencini Büyükçekmece`de buluşturduk. Bu yılda 65 ülkeden 1600`ün üstünde sanatçıyı Büyükçekmece`de ağırlayacağız. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali sadece dünya kültür ve sanatına katkı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda dünya barışına ve kardeşliğine de önemli katkılar sunuyor" dedi.

"Dünyanın en iyisi olmayı sürdüreceğiz"

Dünyanın dört bir yanından gelen kültür ve sanat elçilerinin Büyükçekmece`den bütün dünyaya dostluk ve kardeşlik mesajları verdiğini kaydeden Başkan Akgün; "Barışa özlem duyduğumuz şu günlerde bu dostluk ve kardeşlik buluşması ihtiyaç duyduğumuz en önemli şeydir. Bir kez daha tüm dünyaya "Sevgi birbirimize barış hepimize" mesajı vereceğiz. Bu yıl da çok iddialıyız. Kültür ve sanat etkinliklerimiz, kusursuz organizasyonlarımızla bir kez daha dünyanın en iyisi olamaya adayız" dedi.