Denize atılan oltalar akülü sandalye olarak geri döndü

BÜYÜKÇEKMECE 4.12.2018 20:39:43 0
Denize atılan oltalar akülü sandalye olarak geri döndü

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Kıyı Balıkçıları Sosyal Platformu işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Büyükçekmece Kıyı Balıkçıları Yarışması’na katılan balıkçılar, elde etikleri gelirle 2 vatandaşımızı akülü araba sahibi yaptılar.

100’ün üzerinde balıkçının katıldığı yarışmadan elde edilen gelirin tamamıyla engelli vatandaşlara akülü sandalye alınmasının örnek bir davranış olduğuna dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu anlamlı çabanın tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kıyı Balıkçıları Derneği Başkanı Levent Doğan da, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine sağladığı imkanlardan ötürü teşekkür etti.

“Engelli vatandaşlarımızın maddi manevi yanlarındayız”

Yürüme engelli olan Baran Öztürk ve Serkan Konuk’a akülü sandalyelerini takdim eden Başkan Dr. Hasan Akgün, “Türkiye’nin ekonomik şartları çok ağır ama hayat devam ediyor. Büyükçekmece’de Kıyı Balıkçıları Platformu, düzenledikleri balık tutma yarışmasında topladıkları bağışlarla yürüme engelli iki kardeşimizin akülü sandalye ihtiyacını karşıladılar. Herhangi bir dernek, sivil toplum kuruluşu bir şey yapmak istiyorsa çok büyük paraya ihtiyaç yok. Dernekler bu tür projelere daha çok önem vermeli. Umarım akülü sandalyeler sayesinde engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını biraz olsun arttırmışızdır. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın maddi manevi yanlarındayız” şeklinde konuştu.