ÇOBAN ATEŞİ BEYLİKDÜZÜ`NDE YANDI

ARŞİV 28.02.2013 14:04:00 0
ÇOBAN ATEŞİ BEYLİKDÜZÜ`NDE YANDI

Cumhuriyet’in kurulduğu yıllara tanıklık edenlerin yer aldığı bir devrim hikâyesi olan “Çoban Ateşi” belgeseli, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı ve Evimiz Beylikdüzü Derneği’nin ev sahipliğinde Beylikdüzü halkıyla buluştu.

 

Yönetmenliğini Akşam Gazetesi Yazarı Gürkan Hacır, proje danışmanlığını Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’ın yaptığı Çoban Ateşi Belgesel gösterimi, CHP Beylikdüzü Propaganda İletişim Komisyonu ile Evimiz Beylikdüzü Derneği tarafından organize edilerek Beylikdüzü ilçesinde gerçekleşti.

 

Cumhuriyet’in filmini çektik

 

Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı ve Cumhuriyet’e tanık yüzlerden biri olan Tarihçi- Yazar Orhan Karaveli’nin de konuşmacı olduğu etkinlikte, Atatürk’e olan sevgi ile Cumhuriyet’in kazanımların vurgulandığı “Çoban Ateşi” belgeseli, programa katılanlara duygusal anlar yaşattı. Belgesel ile “Cumhuriyet’in filmini çektik” diyen Akşam Gazetesi Yazarı Gürkan Hacır, belgeselin hazırlanış sürecinden bahsetti. Belgeselin İzmir ve Kadıköy’ün ardından Beylikdüzü ilçesinde yayınlandığını belirten Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş ise, belgeselin üç bölümünü daha çekmeyi planladıklarını söyledi.

 

Asrı yıla tekrar sığdıracağız

 

Türkiye’nin, Cumhuriyeti ilelebet koruyacak inanca ve güce sahip bir ülke olduğunu vurgulayan Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerini ve Atatürk’ün açtığı yolu kapatmaya kimsenin gücü yetmeyecek” dedi. Ataklı, “İlk on yılda asrı yıla sığdırmıştık. Şimdi, kaybettiğimiz yıllarla tekrar asrı yıla sığdırıp yolumuza devam etmek zorundayız” mesajını verdi.

 

Atatürk’ü halkı korurdu

 

Programa katılanlara, “Atatürk’ün oğulları ve kızları” diye seslenen Cumhuriyet’in tanık yüzü tarihçi yazar Orhan Karaveli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kan ve ateş çemberinden geçerek kurulduğuna dikkat çekti, hiç kimsenin bunu küçük göremeyeceğini söyledi. Çocukluğunda birkaç defa görüşme fırsatı bulduğu Atatürk ile ilgili anılarını paylaşan Karaveli, “Atatürk’ün bilinen bir tek koruması yoktu. Çünkü onu halkı korurdu. Ne kadar ömrüm kalmışsa Cumhuriyete ve Atatürk’e feda olsun. Hepiniz birer çoban ateşisiniz. Atatürk’ü özümsemeyen bir Türkiye çöküntüye mahkûmdur” ifadelerinde bulundu. Beylikdüzü’nün her köşesinde Atatürk’ün nişanı olacak Program sonunda konuşmacılara plaket takdiminde bulunan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İnancımız da enerjimiz de var. Bir dahaki sene Beylikdüzü’ne geldiğinizde her köşesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her nişanını göreceksiniz. Bu eser de sizlerin eseri olacak” sözleri büyük alkış aldı.

 

Beylikdüzü hemşehriliğini yaşayalım

 

Evimiz Beylikdüzü Derneği olarak ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Av. Taşkın Özer ise, derneğin, Beylikdüzü’nün gelişimine katkıda bulunmak ve Beylikdüzü hemşehriliğini oluşturmak amacıyla kurulduğunu ifade ederek, ilçede yaşamını sürdüren herkesi derneğe davet etti. Programa, CHP Gençlik Kolları Sekreteri Ozan Özgür Doğru, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcıları Ebru Oğuz, Recep Karakoç, CHP İl Gençlik Kolları Yöneticileri Uğur Dağ, Kayhan Kaplan ve Gülcan Çelik’in yanısıra Gürpınar Cemevi Derneği Başkanı Feyzullah Arslan, Beylikdüzü Kültür Sanat Derneği Başkanı Erhan Bayladı ve çok sayıda davetli isim de katıldı.