CHP nin Beylikdüzü Adayı Çalık Gazetecilerle Buluştu

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle bölgede görev yapan gazetecilerle yemekli bir toplantıda biraraya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 12.01.2019 17:56:43 0
CHP nin Beylikdüzü Adayı Çalık Gazetecilerle Buluştu

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Avukat Turan Taşkın Özer, CHP Beylikdüzü Belediyer Meclis üyeleri İlyas Yılmaz ve Müslüm Akülker ile birlikte gazeteciler karşısına çıkan Mehmet Murat Çalık, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında uzun yıllar Beylikdüzü'nde ikamet ettiğini ve kaderinin Beylikdüzü ile birlikte yazıldığını ifade etti.

 

Mesleki anlamda her dönemde Beylikdüzü'nde çalıştıklarını ve birçok işler yaptıklarından söz eden Çalık konuşmasına şöyle devam etti;  "Beylikdüzü'nde görülen bir çok planda bu kardeşinizin de imzası var. Bütün projelerin duygu ve düşüncesinde varım ve Beylikdüzü’ne dair yapmak istediğimiz birçok proje var. Sayın Ekrem İmamoğlu gibi bir Belediye Başkanıyla çalıştım. Başkan İmamoğlu ile çalışmış olduğum için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bu kentin altyapıyla ilgili oldukça ciddi problemleri vardı, tapu problemleri vardı. İlçemizde mevcut olan Yaşam Vadisi, yıllardır Yeşil Vadi adıyla kağıt üzerinde kalıyordu ve bir anlam ifade etmiyordu. Başkanımızın göreve geldiğinde hayata geçirmeye arzu ettigi ve bizim önümüze fikri ve vizyonuyla koyduğu projelerin başında geliyordu. Bizden önceki dönemlerde başlanmıştı ancak bazı şeyler kağıt üzerınde kaldığı zaman bir anlam ifade etmiyor ve bunların hayat bulması lazım, vücut bulması Iazım. Biz tabi bizden önce yapılan herşeyi takdir ediyoruz. Teşekkür ediyoruz. Yiğidi öldüreceğiz hakkını teslim edeceğiz"


Çalık Beylikdüzü'nde yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi;  

"Beylikdüzü'nde siyaseten bir hizmet varışı içindeyiz. Bundan sonraki kampanya süresince sadece yapacaklarımızı anlatacağız. Yaşam Vadisi 1.Etabı 400 bin mmetre karelik bir alanı kapsıyor Mart ayında 2.etapta 300 bin metre karelik kısmını tamamlayacak ve Beylikdüzü'nde hizmete açacağız ve toplam olarak 700 bin metre karelik yeşil bir alan oluşacak.  Şu anda Bağcılar'ın aktif yeşil alanı 260 bin metre kare. Kişi başına düşen oranı 2.69 metre kare. Bizim sadece Yaşam Vadi'miz 700 bin metre kare olacak. Bu kent denize kıyısı olduğun farkında değil. Yaşam Vadisi'nin 3. etabı yaktaşık 500 bin metre kare. Migros'un oradan Vira’nun önünden uzanacak bir kolu var. Bu alanı önümüzdeki dönem denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kent sırtını denize dönmesin istiyoruz. Ben inanıyorum ki bizim ilçe belediyesi olarak yetkilerimiz var. Büyükşehir olarak da yetkileri var. Gönül isterdi ki Büyükşehir Belediyesi'yle bu projeleri birlikte gerçekleştirelim. Orada birçok bürokrat arkadaşım var. Dörtbuçuk yıl boyhnca projeler hakkında daire başkanlığına yalvardım. Beylikdüzü ile ilgili bir projeniz yok mu diye? Maalesef bir aşama kaydedemedik"


CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi "Zor şartlar altında bu kutsal kutsal mesleği idame ettiren tüm gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum"
 
Başkan Özer, Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık ile ilgili olarak ise "kendisini destekliyoruz ve omuz omuza vereceğiz. Örgütümüz çok kısa bir süre içinde Mehmet Başkanımızı bağrına basmıştır ve sonuna kadar birlikte yürüyeceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben her zaman Mehmet Başkanımızın yanında olacağım. “ dedi.