CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DR.ALİ ŞEKER` E YOĞUN İLGİ

ARŞİV 1.03.2015 19:06:00 0
CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DR.ALİ ŞEKER` E YOĞUN İLGİ

CHP Büyükçekmece İlçe eski Başkanı Op.Dr. Ali Şeker' in aday adaylığını açıkladığı programa gösterilen yoğun ilgi izdihama sebep oldu.400 kişi kapasiteli Avcılar Barış Manço Kültür Salonu tıklım tıklım dolarken gelen insan sayısı 2 bin olunca birçok insan salona giremeyerek dışarıda kalırken Kültür Merkezi çalışanları salonda böyle bir kalabalığı ilk defa gördüklerini ifade etti.CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili ve Aday adayı Süleyman Çelebi ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç olmak üzere CHP  3. Bölge İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve bölgenin Aday adayları da Kültür Merkezi'nde hazır bulundular.

 

SALONA "DAĞLARA KÜSTÜM ALİ" EŞLİĞİNDE GİRDİ

Sunuculuğunu Serdar Talu'nun yaptığı toplantıda CHP 3.Bölge Milletvekili Aday adayı Op.Dr.Ali Şeker, salona Haluk Levent'in seslendirdiği "Dağlara küstüm Ali" adlı eseri eşiliğinde ve yoğun alkışlar arasında girdi.

 

AİLESİNE HEM TEŞEKKÜR ETTİ, HEM ÖZÜR DİLEDİ

Dr.Şeker konuşmasına başlamadan önce ailesini sahneye davet ederek,  onlara gerekli zamanı ayıramadığını ifade ederek "Öncelikle sevgili ailem için birkaç söz söylemek istiyorum. Biliyorum, sizi ihmal ediyorum. Politikayla yoğun uğraşım nedeniyle sizlere yeterince zaman ayıramadığım için içtenlikle özür dilerim. Ama bu çabamın ailem ve ülkemin tüm çocukları için olduğunu bildiğinizi düşünüyorum" dedi ve eşi Sevim Şeker'e bir buket çiçek takdim etti.

 

"CHP'nin iktidarı için her koşulda mücadele etmeye devam edeceğim"

Kendisinin eski bir CHP li olduğunu ve yaşının 47 olduğunu  söyleyen Dr. Ali Şeker konuşmasına şöyle devam etti;"Birçoğunuz gibi, kısa koalisyon dönemleri hariç henüz iktidar yüzü göremedim. Tıpkı annem, babam gibi. Ama kendime bir söz verdim:  Ben, uğruna çok büyük fedakarlıklar yaptığım partim Cumhuriyet Halk Partisi, tek başına iktidar olmadan asla doğru bildiklerimden geri adım atmayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için her koşulda mücadele etmeye devam edeceğim. Bunu sadece kendim için değil; sizin, benim, hepimizin çocuklarının geleceği için istiyorum. Çünkü, ekmek almaya gönderdiğimiz çocuklarımız, eve geri dönemiyor, AKP'nin baskılarına boyun eğmeyip, sokağa çıkan, hırsıza hırsız diyen gençlerimiz öldürülüyor. Kadına şiddetin doruğa çıktığı AKP iktidarında okula gitmek için minibüse binen kızlarımız, "Özgecan"larımız vahşice öldürülüyor.

Değerli Arkadaşlarım.

Mesleğim gereği hep insanlarla bir aradayım. Her siyasal görüşten hastam var. Onlarla konuşuyorum.  Ortalığa saçılan kasetlere ve ayakkabı kutularına rağmen dört bakanın hırsızlık yaptığına inanmamıştı insanlarımız. Ama aynı insanlar Berkin'in ülkeyi yıkacağına inandırılmıştı. Artık onlar bile bu yalanlara inanmıyor. Çünkü,  AKP'nin kendi saltanatlarını sürdürebilmek için toplumu birbirine düşürmeyi öngören nefret politikaları deşifre oldu. Bu politikaların devam etme olanağı kalmadı.Sorun bizim ne yapacağımız. Parti içinde üyelerimize ve dışarıda halkımıza ne sunacağımız. Önseçim sürecini nasıl atlatacağımız, seçeceğimiz adaylar, kontenjandan atanacaklar ve daha sonrası.Yıllardır her toplantıda dile getirdiğimiz "önseçim", nihayet, hem de hakim gözetiminde yapılacak. Kontenjan oranını tartışsak da, Cumhuriyet Halk Partisi, önseçim yapacak tek parti.

CHP DE  PARTİ İÇİ KAVGALARI SONA ERMELİ

İktidar olabilmek için, AKP'den kurtulmak için kendi tartışmalarımızı biraz ertelemeliyiz. Çünkü Türkiye'nin Birleştirici Gücü diyerek yola çıkan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, parti içi iktidar kavgalarını engelleyemez, erteleyemezse birleştirici güç ve iktidar olamaz.Değerli Üyelerim, Sevgili Arkadaşlarım.Önümüzde bir önseçim var. Önseçimde oy kullanacağız. Üçüncü bölge aday adayları arasından en az 14, en çok 26 arkadaşımıza oy vererek, seçilecek vekillerimizin en az yarısını kendimiz belirleyeceğiz. Genel Merkezi'mizin, kontenjan aday belirleme aşamasında, tercihlerini, partimizi iktidara götürecek sol, sosyal demokrat kadrolardan yana kullanacağına inanmak istiyorum. Şuna yürekten inanıyorum ki, 60 yıldır sağ iktidarların yönettiği ve ülkeyi giderek kaosa doğru sürükleyen sağ politikaların yaralarını, ancak, halktan yana sol politikalar ve devrimci bir duruş sarar.Partimizin sol bir programı var:- Herkese eşit, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti,- Ülkeyi betona boğmayacak, sürdürülebilir, çevre ve enerji politikaları,- Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun anayasal eşitliğe dayanan yurttaşlık,- İşsizliği ortadan kaldıracak, üretime dayalı, istihdam artırıcı ekonomi politikaları,- Örgütlü ve uluslararası dayanışma gibi sol politikalar ülkemize eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve barış getirebilir.Bu da ancak sol politikalar ve sol kadrolarla başarılabilir.Bizim, tarihsel olarak bunu başarabilecek geçmişiz, birikimimiz ve insan kaynağımız var.Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri partinin her koşulda gerçek sahipleridir.Söylenenin aksine Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri saygındır, bilinçlidir, ne yapacağını çok iyi bilir.İktidar yüzü görmeden partisinin başarısı için koşturan, hor görülmeye rağmen çalışan üyelerimizin, yıllar sonra yapılacak olan bu önseçimde ihtiyacımız olan sol kadroları seçeceklerine olan inancım tamdır.İşte ben, bu kadrolardan birisi olmak için adayım.

Dostlarım,Arkadaşlarım,Yoldaşlarım.

Korku da, cesaret de bulaşıcıdır.Korkunun salgın yapması halinde esaret ve kölelik;Cesaretin salgın yapması durumunda da devrim ve özgürlük gelir.Gezide olduğu gibi birbirimize inanalım,cesaretimizi bulaştıralım.Yunanistan'da Syrıza'nın, İspanya'da Pademos'un başardığını biz de Türkiye'de başarabiliriz.

 

"Güç verin gücünüz, ses verin sesiniz olayım"

İşte ben, bu başarının bir neferi olmak için adayım."Güç verin gücünüz, ses verin sesiniz olayım."

"Katkılarınız ve dayanışmamıza omuz verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamlayan Dr. Ali Şeker' in kendisine gösterilen yoğun ilgi ve tezahürat karşısında oldukça memnun, bir o kadar da duygulandığı gözlerden kaçmıyordu.