CHP, Beylikdüzü`nde Eylem Yaptı

CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları zamları protesto eylemi yaptı

ARŞİV 21.10.2012 13:47:00 0
CHP, Beylikdüzü`nde Eylem Yaptı

YOLSUZLUĞUN EN ÇOK OLDUĞU DÖNEMDEYİZ

CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları' nın zamları protesto etmek amacıyla düzenlediği eyleme katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, " yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların en yüksek olduğu dönemdeyiz" dedi. CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları, son dönemlerde üst üste yapılan zamlara karşı Beylikdüzü Beylicium Metrobüs Durağı girişinde eylem düzenledi. Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında gerçekleşen eylemde gençlik kolları adına basın açıklaması yapan CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Mesut Çelik, vatandaşa yapılan zengin müşteri muamelesine karşı olduklarını söyledi.

 

METROBÜS HİZMET DEĞİL, EZİYET OLDU

Olumsuz hava şartlarına rağmen vatandaşların da desteğiyle gerçekleşen eylem esnasında, sözleri, "Müşteri değil, vatandaşız", "Ulaşım haktır satın alınamaz" şeklinde sloganlarla kesilen Çelik, "Toplu taşımaya 50 zam yapan hükümet, emekli vatandaşlara 4 zammı çok görüyor" diye konuştu.  Metrobüsün vatandaşlar için toplu eziyete dönüştüğüne işaret eden Çelik, "Metrobüsü yapmaktaki amaç trafiği çözmek değil, göstermelik iş yapmaktır. Günün hangi saatinde olursa olsun, metrobüs kullanımı eziyet haline gelmiştir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

YANDAŞLARINA RANT YARATIYOR

Türkiye'nin dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülke olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise,  "Başbakan 3 Y ile yola çıktık demişti. Ancak görüyoruz ki 3 Y'nin yerini 3 Z aldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana en yüksek yolsuzluğun olduğu dönemdeyiz. Yaşadığımız bu kentte özellikle plan tadiliyle yandaşlara nasıl rant yaratıldığını hepimiz biliyoruz. Metrobüslerin Hollanda'dan nasıl alındığını somut bir şekilde biliyoruz. Yasaklarla dolu bir Türkiye'deyiz. Yoksulluk büyüdü.Bütün bunların üstesinden gelecek bir tek kurum var, o da CHP" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından son bulan eylem sonrası CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı' na ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partililerle bir araya geldi.