Cem Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek önceki gün hayatını kaybeden Çatalca Belediyesi eski Başkanı Cem Kara (58) bugün son yolculuğu törenle uğurlandı.

9.08.2020 19:46:20 0
Cem Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı

Merhum Cem Kara için iki dönem Başkanlığını yaptığı Çatalca Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli olmak üzere çok sayıda Belediye Başkanı CHP li Milletvekilleri, spor, sanat, iş dünyasından isimler ile vatandaşlar katıldı.

 

Cenaze töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merhum Kara' nın kalp kırmayan titiz bir insan olduğunu belirterek şunları söyledi “ Kendisini Çatalca ilçesine kendisini adamış 10 yıl hizmet etmiş bir insanın adını burada ömür boyu yaşatırız. Bu konuda Çatalca halkına söz veriyoruz.” dedi. 

Merhum Kara nın görevini en iyi yapma konusunda titiz bir kişi olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu " Kendisini Çatalca'ya adamış olduğuna ben şahidim. Belediyeciliği yaparken gerçekten prensibiyle hakkını, hukukunu, toplumsal hukukunu koruyarak sürece en dürüstçe bakma konusunda olağanüstü titiz bir insandı. Kendisiyler Yaklaşık 10 -11 yıllık bir tanışıklığımız var. Kalp kıran, insanı rencide eden tek bir konuşmasına şahitliğim yoktur.  Allah gani gani rahmet eylesin.” dedi.   

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner de yaptığı konuşmada “Cem Başkanımız çok değerli öğrenciler yetiştirdi, bizim senelerce öğretmenliğimizi yaptı sonra da Başkanlığımızı yaptı. Belediye Başkanı olarak ilçemize çok değerli katkıları oldu. Belediye Başkanlığı’ndan önce ve sonra da bizim daima abimiz oldu. Kendisiyle ben 5 yıl meclis üyeliği de yaptım. Allah çıktığı bu yolda gani gani rahmet etsin. Allah mekanını cennet etsin. Geride kalanlara sabır versin. Çatalca’mızın başı sağ olsun. Biz hakkımız sonuna kadar helal ediyoruz. Çatalca’mız değerli bir evladını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

Merhum Kara ikindi namazını müteakip Çatalca Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Ferhatpaşa Mezarlığı' na defnedildi.