ÇARDAK ALTI' NDA TAZELENME VE ÇEVRE KONUŞULDU

Beylikdüzü 7.Barış ve Sevgi Buluşmaları beşinci gününde de alanında uzman isimleri İstanbullular ile buluşturdu.

BEYLİKDÜZÜ 4.09.2020 17:04:00 0
ÇARDAK ALTI

 

 

 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları,  beşinci gününde de alanında önde gelen isimleri İstanbullular ile buluşturdu. Sahaf Festivali kapsamında düzenlenen Sahaf Söyleşileri’nde, ‘Sahaflık Tarihi Üzerine Notlar’ konulu söyleşiyle Emin Nedret İşli ve Lütfi Seymen sahaflığın değişimi ve dönüşümünü konuştu. Duygu Demirdağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Tazelenme” temalı Çardak Altı Sohbetleri’nin konukları ise Bünyamin Sürmeli, Burcu Meltem Arık ve Güven İslamoğlu oldu. Çevre ve iklim üzerine oldukça verimli geçen söyleşide konuklar, doğayı korumak adına nasıl önlemler alınıp adımlar atılması gerektiğine dair de tüyolar verdi. 

 

Yaşam Vadisi Çevre Alanında Uzman Üç İsmi Ağırladı

 

Çardak Altı Sohbetleri bu kez çevre alanında birbirinden uzman ve değerli üç ismi ağırladı. Moderatörlüğünü Duygu Demirdağ’ın üstlendiği sohbetlerin beşinci gününde ‘Tazelenme ve Çevre’ başlığı altında doğa ve iklim konuları üzerine oldukça faydalı bir sohbet gerçekleşti. Televizyon Programı Sunucusu Güven İslamoğlu, organik tarımdan önce temiz havayı sağlamanın önemine dikkat çekerken Meteorolojist Gürkan Sürmeli hava ve iklim konusunda uyarılar da bulundu. Kuş Gözlemci ve Doğa Oyunları Kurucusu Burcu Meltem Arık ise pandemi süreciyle birlikte doğada yalnız olmadığımızı htiğimizi belirterek Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği Yaşam Bahçesi gibi kent bostanlarının önemine değindi. Sohbetin sonunda üç konuk da küresel ısınmanın önüne geçmek ve doğayı korumak adına karbon ayak izinin azaltabilmenin metotlarını paylaştı. 

 

Başkan Çalık: Doğaya Dönme Adına Çok Şey Öğrendiğimiz Bir Sohbetti

 

Çardak Altı Sohbetleri bu kez günün konuklarından Burcu Meltem Arık’ın kızı Sumru ile birlikte izleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Keyifle dinlediğimiz ve içimizi açan bir sohbetti. Her ne kadar karbon ayak izi ürettiğimizi bize fark ettirseniz de çok verimli ve bu sahneye çok yakışan bir sohbet oldu. Tazelenme, yeniden dönüşme, doğaya dönme ve doğanın sesini duyma adına çok şey öğrendik. Biz bu keyifli sohbetle sizlerden çok beslendik” dedi. Başkan Çalık konuşma sonunda çiçek ve plaketin yanı sıra konuklara Yaşam Bahçesi mahsullerinden de takdim etti. 

 

Beylikdüzü Sahaflık Tarihini İki Önemli Sahaftan Dinledi 

 

Sahaf Festivali kapsamında Ümit Nar moderatörlüğünde birbirinden önemli isimleri Beylikdüzü ile buluşturan Sahaf Söyleşileri’nin konukları Emin Nedret İşli ve Lütfi Seymen oldu. Geçmişten günümüze sahaflığın konuşulduğu söyleşi de İşli ve Seymen sahaf dünyasının önde gelen isimleri ile olan anılarını paylaştı. Seyyar sahaflıkla başlayan serüvenin dönüşümünün konuşulduğu söyleşi sonunda çiçek ve plaket takdimini Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkanvekili Serdal Mumcu ve 2.Başkanvekili Müslüm Akülker gerçekleştirerek teşekkürlerini iletti.