Büyükçekmecelilere Afet Bilinci Eğitimi

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe halkına afet bilincini arttırmak amacıyla 3 gün sürecek Temel Afet Bilinci eğitimi verecek.

BÜYÜKÇEKMECE 4.01.2018 16:56:07 0
Büyükçekmecelilere Afet Bilinci Eğitimi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, deprem kuşağı üzerinde yer alan Türkiye’de her bireyin afet bilinci eğitimi almasının hayati önem taşıdığını söyledi.

 

Nasuh Mahruki’den seminer

 

Büyükçekmece Belediyesi, afet bilincini arttırmak, afet sırasında ve sonrası neler yapılması gerektiği konusunda Temel Afet Bilinci semineri düzenliyor. 14 yaş ve üzeri vatandaşların katılacağı 3 günlük eğitimler, Büyükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Cengiz Topel Yaylacı nezaretinde gerçekleşecek. 8 Ocak Pazartesi günü saat 18:00’de Mimaroba Halide Edip Adıvar Sosyal Tesisleri’nde başlayacak olan eğitimler, 17 Ocak Çarşamba günü son bulacak. Son gün saat 20:00’de AKUT kurucu başkanı, yazar, eğitmen ve profesyonel dağ sporcusu Ali Nasuh Masuki, katılımcılara afet bilinci eğitimi konusunda bir seminer verecek. Seminer sonrasında ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edilecek.

 

“Afet bilinci hayati önem taşıyor”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin deprem kuşağında yer olduğunu belirterek; “Başta deprem olmak üzere afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiği, afet bilincinin halkımıza ve öğrencilerimize kazandırılması anlamında Temel Afet Bilinci Eğitimleri hayati önem taşımaktadır. Halkımızdaki bu donanım ve bilinç, afet zararlarını azaltmanın en önemli unsurlarından biri olacaktır” açıklamasını yaptı.