Büyükçekmeceli anneler hem sağlıklı hem de zinde!

Büyükçekmece Belediyesi anne ve anne adayları için "Sağlıklı Yaşam Zinde Annelik" semineri düzenledi

BÜYÜKÇEKMECE 16.03.2017 14:27:52 0
Büyükçekmeceli anneler hem sağlıklı hem de zinde!

Büyükçekmeceli anneler hem sağlıklı hem de zinde

Tepecik Nejat Uygur Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde hem fit hem de anne olmak için neler yapılması gerektiğini anlatan İlknur Aslandoğan ve Gözde Biber metabolizmayı hızlandıracak besinler tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Egzersiz yöntemleri uygulamalı anlatıldı

Seminerde anne adayları ve bebekli annelerin yapabileceği egzersiz yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Spor yapmaya zaman bulamayan annelere çocukları ile birlikte ve günün her saati yapabilecekleri hareketler gösterildi. Anneler İlknur Aslandoğan ve Gözde Biber`in tavsiyelerini dinlerken çocuklar kendileri için ayrılan bölümde Başak Sönmez`den masal dinlediler, Fen Bilimleri Okulları Anaokulu eğitmenleri miniklere kuru boya, pastel ve parmak boyalarla resim çalışmaları yaptırdı. Oyuncaklar, logolar ve ahşap oyun objelerini gönüllerince kullanan minikler, müzik eşliğinde keyifli saatler geçirdiler.

Uzkan’dan kadınlara davet

Büyükçekmece Belediye Meclis üyesi Selda Gidiş Uzkan, katılımcılara hitaben bir konuşma yaparak, kendisinin de Tepecikli olduğunu bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini, kadın sorunlarının farkında olduğunu ve bu konularda empati yapabilen bir isim olduğunu vurguladı. Uzkan sorunların çözümü için kadınları kendi güçlerini ortaya koymaya, birlikte hareket etmeye ve sağlık için spor yapmaya davet etti.

Çeşitli hediyeler dağıtıldı

Seminerde tüm katılımcılara, özel hazırlanmış renkli kurabiyeler, biberon, emzik, biberon taşıma poşeti, çocuk bezi torbası kadar  gibi birçok hediye dağıtıldı. Ayrıca bir çekiliş yapılarak şanslı annelere bebek giysilerinden, üç boyutlu maket boyama oyuncaklarına, el emeği aksesurlardan doktor muayenesine kadar farklı hediyeler verildi.

Günün sonunda ise Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, konuşmacılara teşekkür ederek, günün anısına Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü minyatürü hediye etti.