ERZURUM RÜZGARI BÜYÜKÇEKMECE SANAT FESTİVALİ`NDE ESİYOR

İstanbul Büyükçekmece`de düzenlenen 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nde Erzurum`un rüzgarları esiyor

KÜLTÜR-SANAT 2.08.2016 15:34:25 0
ERZURUM RÜZGARI BÜYÜKÇEKMECE SANAT FESTİVALİ`NDE ESİYOR

Festivalde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin standı, kültür ve sanata ilgi duyanların en uğrak yeri oldu.

Festivalin içerisinde bulunan "6. Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı" adlı sergiye de iştirak eden Büyükşehir`in sanatçıları, işledikleri bakır ürünlerle ilgi odağı oldu. Açılışa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Uluslararası Festival Birliği Başkanı olan Atilla İpek, Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Makedonya Struga Belediye Başkanı Ziyaeddin Sela, Kore Çonan Belediye Başkan Vekili So Çol Mu, Shalke 04 Futbol Kulübü Başkanı Gerard Rehberg, Erzurum standını gezerek serhatlar kentini simgeleyen bakır ürünlerine hayran kaldı.

Standı gezen misafirlere bakır semaverinde demlenen çay ve meşhur kadayıf dolması ikram edildi. 34 ülkeden festivale katılanlar Erzurum standını gezerek mini atölyede ustaların büyük bir itinayla işlediği bakır ürünleri yakından inceledi. Bu arada festivale tek Belediye olarak katılan Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin ürettiği "Erzurum bakırı" organizasyonun ana teması olarak belirlendi.