Büyükçekmece atletizmde de çıtayı yükseltti!

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi atletizm branşı için ilçe genelinde yetenek tespit çalışmaları başlattı. Proje kapsamında 15 binin üzerinde öğrenci taranacak.

SPOR 23.12.2015 09:27:26 0
Büyükçekmece atletizmde de çıtayı yükseltti!

Çeşitli testlerle yetenekli gençlerin belirlendiği çalışma için ilçe genelinde faaliyet gösteren okulların beden eğitimi öğretmenleri ile işbirliği yapıldı.

55 öğrenciye akademi yolu açıldı

İlk adımı 19 Mayıs Ortaokulu’nda atılan ‘Atletizm Yetenekli Öğrenci Seçimi’nde çocuk ve gençlerin fiziksel becerilerinin yanı sıra zihinsel ve duyumsal yetenek ve yatkınlıkları da tespit edildi. 19 Mayıs Ortaokulu’nda testlere katılan 353 öğrenci arasında 55 yetenekli öğrenci seçilerek Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesine katılmaları için çalışmalara başlandı. Yetenek testleri sonucu belirlenen öğrenciler haftanın 4 günü Atatürk Spor Kompleksi’nde Tayfun Demiralay ve Bahadır Özdilek yönetiminde atletizm çalışmaları yapacak. Burada eğitim gören öğrenciler daha sonra sürat, orta ve uzun mesafe koşuları, atmalar ve atlamalar gibi çeşitli alt branşlara yönlendirilecekler.

"Önemli bir fırsat"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede sporun gelişimi için her türlü desteğin verileceğine dikkat çekerek, “Sporun her alanında yetenekli gençlerin belirlenerek bu yeteneklerin başarıya dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarımız devam edecek.  Çocuklarımızı sokaktan kurtarıp ilgi duydukları spor branşlarına yönlendireceğiz. Alanında örnek teşkil eden Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bu anlamda çocuklarımız ve aileleri için önemli bir fırsattır” açıklamasında bulundu.

Uzman antrenörler nezaretinde

Büyükçekmece Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi, alanında uzman, üst düzey belgelere sahip antrenör kadrosu ile dikkat çekici nitelikte. Spor Akademisi’nde atletizmin yanı sıra futbol, kaleci eğitimi, voleybol, bisiklet ve okçuluk branşlarında da yetenekli gençler belirlenerek sporda en üst seviyelere çıkmaları ve Büyükçekmece’nin adını spor alanında da duyurmaları için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.