Büyükçekmece`nin kızları yeşil sahaya çıktı!

Futbol, kaleci eğitimi, okçuluk, voleybol, tenis, satranç, spora başlangıç, atletizm, bisiklet ve güreş branşlarında düzenlenen Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulları'nın gözdesi, Kız Futbol Takımı! Futbola meraklı minik kızların talebi ve Büyükçekmece

SPOR 22.07.2016 19:06:25 0
Büyükçekmece`nin kızları yeşil sahaya çıktı!

En küçüğü , 7 en büyüğü 11 yaşında olan miniklerden kurulan 20 kişilik takım haftanın üç günü antrenör Necmi Kaya yönetiminde sahaya çıkıyor.

Antrenmanları aksatmıyorlar

Sahada sergiledikleri performansla erkek yaşıtlarına taş çıkaran kızlar antrenman boyunca futbolun tekniklerini en ince ayrıntılarına kadar öğreniyorlar. 25 yıl aktif futbol oynadıktan sonra 20 yıldan bu yana antrenörlük yapan Necmi Kaya, Kız Futbol Takımına gösterilen ilgiden memnun. Kızları sahada daha çok görmek istediklerini belirten Kaya, “İlk kez kız takımı çalıştırıyorum. Benim için de farklı bir deneyim oluyor. İlgiden çok memnunum. Kızlarımız da çok disiplinli, severek geliyorlar ve antrenmanlarını aksatmıyorlar."

Büyükçekmece Belediyesi Kız Futbol Takımı, Yaz Spor Okulları’nın kapanışından sonra lisanlanacak ve düzenli antrenmanlara devam edecekler. Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde lisanslanacak olan miniklerin ilk hedefi lige girerek profesyonel futbol hayatına başlamak. Futbolu çok sevdiklerini ve başarılı olabilmek adına disiplini elden bırakmadıklarını belirten kız futbol takımı oyuncularından bazılarının görüşleri ise şu şekilde:

Esra Davulcu

“Kardeşim futbol kurslarına geliyor ben de çok istiyordum. Evde sürekli birlikte oynuyorduk. Kız takımı kurulunca hemen yazıldım. Arkadaşlarıma da söyledim, onlar da geldiler. Burada hep beraber yeni şeyler öğreniyoruz ve futbol oynuyoruz."

 Birsen Turfan

"Okulda teneffüslerde hep oynuyorduk. Futbolu çok seviyorum. Burada futbol oynayabildiğimiz için seviniyorum. Spor yapmak güzel, ben akşam erkenden yatıyorum artık. Asitli içecekler içmiyorum, cips yemiyorum."

Sedanur Abur 

"Futbolu çok seviyorum ama hep erkekler oynuyor. Biz de oynayabiliriz neden oynamayalım? Burada sahamız var antrenörümüz var, ailelerimiz de bizi destekliyor. Kimse bana sen kızsın futbol oynayamazsın demedi. Daha çok destek oluyorlar.”