Büyükçekmece'nin çınarları 3 yıl budanmayacak

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri budama işlemi uygulanacak ağaçların sağlıklı olup olmadığını kontrol ederken, birkaç çınar ağacında bir tür ağaç hastalığı olan Ceratocytis platani tespit etti.

BÜYÜKÇEKMECE 29.11.2017 13:28:00 0
Büyükçekmece

Hastalıklı ağaçları koruma altına alan ekipler, hastalığın diğer çınar ağaçlarına yayılmaması için uzman önerisiyle ağaçlarda 3 yıl budama işlemi gerçekleştirmeyecek.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece halkı yeşile ve ağaca çok hassastır. Yer yer bana bu yıl çınar ağaçlarına neden bakım yapılmadığı noktasında sorular sormaya başladı bile başladı. Ağaçlarımız emin ellerde tedavi ve gözetim altındadır” dedi.  

 

Tüm önlemler alındı

Çınar ağaçlarının budanması sırasında açık yara dokusunun oluşması ve dezenfekte edilmemiş budama aletlerinin kullanılmasıyla yayılabilen hastalığın önüne geçebilmek için Büyükçekmece’de bulunan tüm çınar ağaçlarının budama çalışmaları iptal edildi. Çınar ağaçlarını karantinaya alan ekipler, hastalığın yayılmasını önlemek ve hastalığı kontrol altına alabilmek adına çınar ağaçlarının tedavi süresi olan üç yıllık bir süre boyunca ağaçlarının budama işlemlerini gerçekleştirmeyecek. Ağaçların kuruyan ve kırılan dalları çeşitli önlemler altında temizlenebilecek. 

 

Tarihi çınarlarımız güvende

Çınar ağaçlarının koruma altına alınması işlemini yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi. ’’Büyükçekmece yüzlerce yıllık çınar ağaçlarına ev sahipliği yapan, özel çınar ağaçlarının bulunduğu bir ilçedir. Ağaç bakım ve budama işlemlerini yaparken birkaç çınar ağacında hastalık tespit eden ekibim hemen önlemlerini aldı. Büyükçekmece’nin değeri halini alan çınar ağaçlarımıza hastalığın yayılmaması ve ağaçlarımızın kaybedilmemesi için en uygun tedavi yöntemini kullanıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın içinin rahat olması gerektiğinin altını çiziyorum.’’