Büyükçekmece` nin Adını Tüm Dünya Duyacak

Yaz Spor Okulu sezon açılış törenine katılan Başkan Akgün "Büyükçekmece`nin adını tüm dünya duyacak" dedi

ARŞİV 22.06.2015 01:45:00 0
Büyükçekmece` nin Adını Tüm Dünya Duyacak

Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu sezon açılış törenine katılan Başkan Akgün, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yeni Yetenekler Keşfedilecek

Futbol, basketbol, tenis, voleybol, atletizm, cimnastik, bisiklet ve okçuluk branşlarında binin üzerinde öğrencinin kayıt yaptırdığı Büyükçekmece Belediyesi Yaz Spor Okulu görkemli bir törenle sezon açılışını gerçekleştirdi. Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmak için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Akgün, bir dizi testten geçen çocukların hangi spor dallarında başarılı olabileceklerinin tespit edildiğini belirtti. Başkan Akgün, uygulama sayesinde keşfedilmeyen yeteneklerde ortaya çıkarılacağını söyledi.

Geleceğin Şampiyonları Yetişecek

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Çocuklarınızı belediyemizin açmış olduğu yaz spor okullarına ve spor akademimize göndererek çok doğru bir iş yaptınız. Çocuklarınız yaz tatillerinde hem dinlenecek, hem de gelecek eğitim öğretim dönemine daha zinde başlayacaklardır. Geleceğin Avrupa ve Dünya şampiyonları bu çocuklarımızın arasından çıkacak. Büyükçekmece, tüm dünyada kültür ve sanat kenti olarak biliniyor. Artık sporda da Büyükçekmece'nin adını tüm dünya duyacak" şeklinde konuştu.

Büyük Hedeflerimiz Var

Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin sporda adını her geçen gün daha fazla duyurmaya başladığının altını çizerek şunları söyledi: "Kuruluşunun dördüncü yılında 1. BEKO Basketbol Ligi'ne çıkmayı başaran TÜYAP Büyükçekmece Basketbol Kulübümüz bunun en iyi örneğidir. İleriye dönük hedeflerimiz var. Amacımız sadece Büyükçekmece'nin adını duyurmak değildir. Daha sağlıklı, daha dinamik, daha zinde ve kendisine güvenen genç bir nesil için çaba sarf ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü hepimizin kulağına küpe olmalıdır. Bu hedefler doğrultusunda Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'ni kurduk."

Büyükçekmece'den Valencia'ya Açılış töreninde, Büyükçekmece Galatasaray Futbol Okulu'nda yetişen Yiğit Yurtsever'in Valencia Futbol Kulübü'nün alt yapısına seçildiğini öğrenen Başkan Akgün, minik Yurtsever'i tebrik ederek, herkese örnek olması gerektiğini belirtti.