Büyükçekmece muhteşem bir kent meydanına kavuşuyor

Büyükçekmece Belediyesi?nce yaptırılan Cumhuriyet Kent Meydanı?nda sona gelindi. Meydan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı?nda hizmete girecek.

BÜYÜKÇEKMECE 25.10.2018 00:24:35 0
Büyükçekmece muhteşem bir kent meydanına kavuşuyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ilçeye kazandırdığı Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası önünde yer alan Cumhuriyet Kent Meydanı’nda düzenleme ve peyzaj çalışmalarında sona gelindi. 

Meydan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 21:00’da gerçekleşecek olan Aleyna Tilki konserine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

 

Meydan, resmi bayram ve törenlerin yeni adresi olacak

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine ve milli bayramlarımıza sahip çıkan Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, Akgün’ün ilçeye armağan ettiği Cumhuriyet Kent Meydanı’nda hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Denetimlerini sürdüren Akgün, milli bayram ve törenlerin yapılacağı, Büyükçekmece’ye yakışacak modern ve büyük bir meydanı ilçeye kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyor. Havuzu ve peyzaj çalışmasıyla modern bir görünüm yaratan meydan ayrıca Büyükçekmecelilerin hoşça vakit geçirebileceği bir alan olarak da tasarlandı.

 

Büyükçekmecelilere görsel bir şölen sunacak

Mimarisi ve hizmet kalitesiyle sadece Büyükçekmece’de değil diğer tüm ilçeler arasında örnek gösterilen Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası önünde yapımı devam eden Cumhuriyet Kent Meydanı’nda düzenleme ve yapım çalışmaları tamamlanmak üzere. Toplamda 32 bin 500 metrekare alandan oluşan meydanın içerisinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büstleri, heykeller ve süs havuzları yer alıyor. Meydan içerisinde gerçekleştirilen peyzaj çalışmaları sayesinde bitki ve ağaç dikimleri de yapılıyor. Özel aydınlatmalar sayesinde meydan, gündüzleri olduğu gibi gece de büyüleyici bir atmosfere sahip olacak.