Büyükçekmece Festivale Hazırlanıyor

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali?ne sayılı günler kala Büyükçekmece Belediyesi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE 13.07.2018 19:42:38 0
Büyükçekmece Festivale Hazırlanıyor

Halk jürisi ile bir toplantı gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 64 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılacağı festival için tüm hazırlıkların kusursuz bir biçimde yürütüldüğünü söyledi.

 

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz”

 

 Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Komitesi (CIOFF) tarafından 6 kez dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 19’uncu kez gerçekleşiyor.

27 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival öncesinde Festival Halk Jürisi ile bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 yıldır aralıksız sürdürülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ülke tanıtımı ve dünya barışına katkı sunacak bir festival olacağını belirterek; “Halk jürimiz ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda son değerlendirmelerimizi yaptık. Ayrıca jüri üyelerimizin festivalin en iyi şekilde gerçekleşmesi adına ortaya koydukları öneri ve taleplerini de dinleme imkanımız oldu. Bu yılda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz ve çok başarılı bir festivale daha imza atacağız” diye konuştu.