Büyükçekmece`de İpekböcekçiliğini Tanıttılar

Asırlardır üretilen ipeğin geleneğini yaşatmaya çalışan Hataylı Büyükaşık ailesi de 17.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nde stand açtı

KÜLTÜR-SANAT 8.08.2016 21:36:45 0
Büyükçekmece`de İpekböcekçiliğini Tanıttılar

Hatay'da altı kuşaktır ipek böceği yetiştiriciliği yapan ve "ipekböcekçiliği' mesleğinin yaygınlaşması için çeşitli etkinliklere katılarak büyük çaba sarfeden Yılmaz Büyükaşık ve ailesi 17.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ndeki standı en çok ilgi gören ve en çok ziyaretçi akınına uğrayanların başında yer aldı.

 

Altı kuşaktır mesleği ayakta tutmaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz Büyükaşık, Hatay'da, eski dönemlerde 'Sarı ipek böceği kozası' olduğunu ve şimdilerde ise bu kozayı yeniden üretmenin ve yaygınlaştırmanın peşinde olduklarını söyledi.

 

Büyükaşık ailesinden Ali Büyükaşık ise Hatay'da el tezgahlarında ürettikleri ipekleri Amerika'ya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderdiklerini belirterek şunları söyledi :

"El tezgahlarımızda dokuduğumuz ürünleri 4 yıldır Amerika'ya gönderiyoruz. Amerika'nın dışında Avrupa'nın 10'a yakın ülkesine gönderiyoruz. Bu arada bu ülkelerde düzenlenen etkinlik ve fuarlara yılda 1 - 2 defa katılıyoruz. İstanbul Sultanahmet'te Ramazan ayında büyük fuarlar oluyor, bizi çağırıyorlar oraya da katılıyoruz, şimdi de gördüğünüz gibi burada Büyükçekmece'deyiz. Bize bu imkanı veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e teşekkür ederiz."