Büyükçekmece` de Engelliler Günü duyarlılığı

Büyükçekmece Belediye Meclisi?nin Aralık ayı birinci oturumunda 3 Aralık Dünya Engelliler günü konuşuldu.

BÜYÜKÇEKMECE 4.12.2018 20:32:03 0
Büyükçekmece` de Engelliler Günü duyarlılığı

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmeleri için örnek projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, engellilere imkan tanındığında her işin üstesinden başarıyla gelebileceklerinin altını çizdi.

 

“Daha fazla fırsat eşitliği yaratmalıyız”

Meclis gündemine geçilmeden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de engelli vatandaşların sosyal yaşama daha fazla katılabilmeleri için örnek projeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, engellilere imkan tanındığında her işin üstesinden başarıyla gelebileceklerinin altını çizdi.

Başkan Akgün: “Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu durum, ülke olarak bizi çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Bu düşünce ve temennilerle tüm ülkemizde yaşamakta olan engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim” dedi.

“Başkan Akgün’e teşekkür ediyorum”

Dünya Engelliler haftası nedeniyle mecliste konuşan Büyükçekmece Engelliler Derneği (BÜYENDER) Başkanı Zeynep Aslan, “Sadece bugün değil her gün anılması gereken bir gün. Bizler BÜYENDER olarak yaklaşık 5 yıldır bölgemizde hizmet veriyoruz. Belediye başkanımıza da engellilerle ilgili yaptığı çalışmalardan ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“Türkiye’de ilk kez Hasan Akgün yaptı”

Büyükçekmece Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü Başkanı Bedriye Yılmaz, “Türkiye’de ilk engelli izci grubunu ilk defa sayın başkanım Dr. Hasan Akgün kurmuştur. Engelli izciler olarak el sanatları, resim, müzik ve koro da aktifiz. Engelli çocuklarımızı sosyal yaşamdan ayırmayan başkanımıza çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

 

“Çok güzel bir projeyi hayata geçirdik”

Büyükçekmece Çevre Kültür, Turizm ve Eğitim Derneği Yöneticisi Nurgül Kocapapuç ise görme engelliler için hayata geçirilen sesli kitap projesinin başarıyla yürütüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Kültür müdürlüğü ve sayın başkanımızın sonsuz katkılarıyla çok güzel bir projeyi hayata geçirdik. 2017 Temmuz ayından beri Bilgi Evi’nde 53 tane gönüllü okuyucu 81 kitap seslendirdi. Katkılarından ötürü başkanımız Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum.”  

 

Partileri adına söz aldılar

Dernek temsilcilerinin ardından Ak Parti Grubu adına grup başkan vekili Recep Erol, CHP Grubu adına Dr. Önder Yüksel Eryiğit, İYİ Parti adına ise Seher İlhan Yıldız sırasıyla kürsüye gelerek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yönelik birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

 
.