Büyükçekmece`de Cumhuriyet`e Yakışan Kutlamalar

Cumhuriyet Bayramı?nın 94. yıldönümü Büyükçekmece?de coşku dolu tören ve etkinliklerle kutlandı.

BÜYÜKÇEKMECE 29.10.2017 13:10:16 0
Büyükçekmece`de Cumhuriyet`e Yakışan Kutlamalar

Törenlere katılan 7’den 70’e tüm Büyükçekmeceliler Cumhuriyet ve Atatürk’ün sonsuza kadar yaşatılacağının mesajını verdiler.

 

28 Ekim Cumartesi Günü Atatürk Anıtı’na çelenk konmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı törenleri iki gün boyunca birbirinden renkli etkinlikle kutlandı.

 

Atatürk anıtına çelenk sunumu Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumu törenine Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Adem Meral, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Cumhuriyete sahip çıkmak zorundayız” 29 Ekim Pazar günü ise törenlere Büyükçekmece Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile başlandı. Kaymakamlıktaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı törenlerine geçildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törende konuşan Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, Cumhuriyet’in farklı etnik kökenden olan her vatandaşı tek devlet, tek millet çatısı altında topladığına vurgu yaparak; “Atatürk’ün benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet’e bugün çok daha fazla sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

 

“Canımız pahasına koruyacağız”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyet’in 94. yıldönümüne ilişkin olarak verdiği mesajda şu ifadeyi kullandı: “Cumhuriyet, Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı en büyük mirası ve canımız pahasına koruyacağımız emanetidir. Kahraman geçmişin, aydınlık geleceğin günü, Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

 

Törene katılan okulların öğrencileri Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin ardından okulların geçit töreni ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören son buldu.