Büyükçekmece Belediyesi`nden 32.Edirne Gezisi

2 bin 300 kadın Büyükçekmece Belediyesi`nin bu yıl 32.`si düzenlediği Edirne Ramazan Gezisi`nde dini ve tarihi mekanları gezdi.

ARŞİV 10.07.2015 01:13:00 0
Büyükçekmece Belediyesi`nden 32.Edirne Gezisi

Edirne gezisi için sabah saatlerinde İstanbul Büyükçekmece'den 50 otobüsle hareket eden ikibin üçyüz kadın,  Edirne Selimiye Camii başta olmak üzere dini ve tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı buldu, Balkan şehitliğinde 33.000 şehit için dualar etti.

 

Selimiye Caminin dış ve iç avlusunu gezen Büyükçekmeceli kadınlar, caminin iç mekanını dikkatli inceleyip görüntüleme imkanı buldu ve büyük usta Mimar Sinan'ın eserine hayran kaldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün'ün de iştirak ettiği 32.Edirne Gezisinde Edirne'yi ve Selimiye Camiini gezme fırsatı bulan kadınlar, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı'na ve ekibine teşekkür etti. 

 

BAŞKAN AKGÜN'DEN VALİ ŞAHİN'E HEDİYE 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaretinde ilçenin sembolü olan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü maketini hediye ederek  31 Temmuz - 8 Ağustos 2015 tarihleri arasında  yapılacak olan 16.Büyükçekmece Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline davet etti.   

 

EDİRNE'DE İFTAR   

Büyükçekmece den Edirne'ye 32.kez yapılan ziyaret esnasında  32.kez de iftar açma mutluluğunu  yaşayan Başkan Akgün bu mutluluğu "Büyük Büyükçekmeceli ailemizle Edirne'de 32. kez iftarımızı açtık. 2300 Büyükçekmeceli kadın ile Edirne'nin tarihi ve kutsal mekânlarını ziyaretlerimiz sonrasında iftar sofralarımızı paylaştık. " sözleriyle ifade etti.   

 

 

BAŞKAN AKGÜN, VALİ VE BAŞKAN VEKİLİNE TEŞEKKÜR ETTİ 

Başkan Akgün "Allah nasip kısmet ederse önümüzdeki yıl Edirne gezimizi 33.kez düzenleyeceğiz. Edirne gezimizde bize gösterdikleri misafirperverlikleri için Edirne Valisi sayın Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanvekili Mehmet Özçuhacı'ya Büyükçekmece halkı ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum." dedi.