Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri başladı

Büyükçekmece Belediyesi?nin bu yıl 2?ncisini düzenlediği kitap günlerinin açılışı vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

BÜYÜKÇEKMECE 2.09.2018 15:32:43 0
Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri başladı

 

 

 

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmek için kitap okuyalım" dedi.

 

Bu yıl “Onur Konuğu” Emre Kongar
 

Büyükçekmece Belediyesi bu yıl 2.’sini düzenlediği "Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri" kitapseverlere kapılarını açtı. Başta gençler ve çocuklara olmak üzere her yaştan insana okumayı sevdirmeyi amaçlayan kitap günlerine, 31 yayınevi ve 3 sahaf katıldı. Türkiye’nin ünlü yazarları, Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası Önü’nde 8 gün boyunca sevenleri için kitaplarını imzalayacak, söyleşiler gerçekleştirecek. Açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. 2. Kitap Günlerimizde değerli yazarlarımız söyleşilerimizle Bu yıl ki kitap günlerinin onur konuğu ise Prof. Dr. Emre Kongar oldu.


“Herkesi kitap günlerine bekliyorum”

 

Özellikle velilerin öğrencilerle birlikte güzel şeyler bulabileceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri’ni bugün açtık. Emre Kongar hoca onur konuğumuz olarak şu anda kitaplarını imzalıyor. 1 Eylül-9 Eylül tarihleri arasında kitap günlerimiz kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. Kitapseverler kendilerini Büyükçekmece yeni belediye binası önünde bütün kitapseverlerin katıldığı, TÜYAP’tan sonra bölgemizdeki 2. büyük kitap günlerinde aradıklarını bulacaklardır. Okulların açılma mevsimi olduğu için vatandaşımızın burada kitap günlerini özellikle öğrencilerle gezmesini tavsiye ediyorum. Güzel şeyler bulacaklarını tahmin ediyorum" dedi.


“Kitap okuyalım aydınlanalım"


Vatandaşları kitap okumaya davet eden Akgün, "3 bin 997 kitap okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olarak ona layık olmak istiyorsak kitap okuyacağız. Kitap okuyalım. Aydınlanalım. Dünyada oynanan oyunları, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmek ve geleceğimize yön vermek için kitap okuyalım" dedi.

 

Kongar: Onur duydum

 

Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri’nin “Onur Konuğu” Prof. Dr. Emre Kongar, demokrasilerin gelişmesinde yerel yönetimlerin rolünün büyük olduğuna vurgu yaparak; 2. Kitap Günleri’nin onur konuğu olmasının kendisini onurlandırdığını söyledi.


 

9 Eylül’e kadar açık kalacak

 

Belediye Başkan Danışmanı ve Kitap Günleri Koordinatörü Tarihçi –Yazar Sacide Bolcan ise konuşmasında kitap günleri hakkında bilgi verirken, “Kitapla yaşamak insanın hayatta edinebileceği en güzel uğraştır” ifadesini kullandı. İhsan Eliaçık, İlyas Salman kitap günlerinin ilk gününde en çok ilgi gören yazarlar oldu.

8 gün boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültürel etkinliklerin yanı sıra Trio Müzik, Salsa, Tango, Pandomim ve Jazz Gecesi etkinlikleri de kitap günlerine ayrı bir renk katacak. Kitapseverler 2. Kitap Günleri’ni 9 Eylül tarihine kadar ziyaret edebilecek.