Büyükçekmece Belediye Meclisi Toplandı

Büyükçekmece Belediye Meclisi`nin Kasım ayı oturumu gerçekleşti

BÜYÜKÇEKMECE 5.11.2018 12:19:45 0
Büyükçekmece Belediye Meclisi Toplandı

Avrupa Konseyi tarafından 47 ülke arasından seçilerek Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü’ne layık görülen Büyükçekmece’nin bu gurur verici başarısını meclisle paylaşan Başkan Vekili Tanış, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Ne kadar övünsek az.

 

Meclis Başkan Vekili Coşkun Tanış’ın önderliğinde gerçekleştirilen Kasım ayı meclisi birinci oturumunda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümünde saygı ve özlemle anıldı. Mecliste ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle konuşmalar yapıldı.

 

Ulu Önder Atatürk anıldı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi toplantısı için Fransa’nın Strazburg kentinde olması nedeniyle meclis başkanlığı görevini Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış yaptı. CHP Meclis üyesi Hayrettin Altınok, CHP Meclis üyesi Cemal Kaya, AKP Meclis Üyesi Figen Havva Demirtaş ve AKP Meclis Üyesi Mir Mehmet Öztürk de 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle grupları adına birer konuşma yaptı.

Meclis Başkan Vekili Coşkun Tanış, “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 80. ölüm yıldönümünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum. Ayrıca bizler gibi bu sıralarda oturan herkeste kuşkusuz öğretmenlerimizin emeği olmuştur, olacaktır. Bütün öğretmenlerimizi ellerinden öpüyorum” dedi.

 

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir”

Avrupa Konseyi tarafından 47 ülke arasından seçilerek Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü’ne layık görülen Büyükçekmece’nin bu gurur verici başarısını meclisle paylaşan Başkan Vekili Tanış, “Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir. Ne kadar övünsek az. Sayın Başkanımız Dr. Hasan Akgün uzun yıllardır Avrupa Delegasyonunda görev yapıyor. Kendisi bir ilk yaptı. Normalde bu tür ödüller orada verilir fakat Avrupa Konseyi bir delegasyon görevlendirdi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye’de sayın başkanımıza Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü’nü takdim etti. Sayın başkanımızın çalışmaları takdire şayandır. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.