Büyükçekmece Belediye Meclisi Temmuz Toplantısı

Büyükçekmece Belediye Meclisi?nin Temmuz ayı toplantıları, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturum halinde gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 3.07.2018 00:40:12 0
Büyükçekmece Belediye Meclisi Temmuz Toplantısı

 

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’de yeni bir dönem başladığını, seçimlerin Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Akgün, seçilen 600 milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan’a başarı dileklerinde bulundu.

“Yerel seçimlerin erken bir tarihe alınması muhtemeldir”

Yerel seçimlerin erken bir tarihe çekilmesine yönelik tartışmalar hakkında da konuşan Başkan Akgün, Türkiye Belediyeler Birliği’nde ve Marmara Belediyeler Birliği’nde yerel seçimlerin Kasım ayında yapılması yönünde görüş birliği olduğunu ifade ederek; “Bütün zamanlar içinde savunduğumuz fakat bir türlü iktidarlar tarafından sonuçlandıramadığımız bir konudur bu. Mart ayında seçim olmaz diyorduk. Çünkü gerek Doğu’da gerekse Orta Anadolu’da Mart ayında kış şartları çok ağırdır. 1930 yılında Mart ayı denmiştir ama o tarihte dünyanın tamamında Mart ayı mali yılbaşıydı. Ama artık mali yılbaşı Ocak ayıdır. Bu nedenle de yerel seçimlerin Anayasa değişikliği yapılarak Kasım ayında yapılması, seçilecek belediye başkanlarının da Kasım ayı içerisinde başlayıp Aralık ayında bütçesini bitirerek en çok 2 ay kayıpla, Ocak ayının birinden itibaren de kendi hizmetini başlatması açısından çok doğrudur. Bu husustan ötürü yerel seçimlerin erkene alınması muhtemeldir” diye konuştu.

“Hain darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz”

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü hakkında da konuşan Başkan Akgün, her türlü anti demokratik girişim ve darbeleri kınadığını belirterek şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişimini millet olarak, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak bir kez daha lanetliyoruz. Maaşa olanlara da, uşak olanlara da lanetler olsun diyoruz.  15 Temmuz şehitlerimizi de şükran ve minnetle anıyoruz. Aynı zamanda da Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için, devlet için, din için, bayrak için canını veren tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmetler diliyoruz, ruhları şad olsun.”

1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nı kutlayan Başkan Akgün, geçtiğimiz hafta içinde Büyükçekmece’de toplanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi toplantısı hakkında da meclisi bilgilendirdi.

 

Erol: Tüm dünyaya gereken mesaj verildi

Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli genel seçimlerinin Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Erol, 15 Temmuz darbe girişimin ikinci yıldönümü olduğunu belirterek; “Seçilmiş iradeyi hiçe sayarak kendi milletine kurşun sıkan hainler tarafından ülkemize darbe teşebbüsünün yapıldığı gündür, 15 Temmuz. 249 şehit verdik hepsine Allah’tan rahmet ediliyorum. Gazilerimize Allah şifalar versin. 15 Temmuz’da Türk milleti, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek, tüm dünyaya gereken mesajı vermiştir” diye konuştu.

Tanış: Darbenin her türlüsünü kınamalıyız

CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, 15 Temmuz darbe girişimin kınanması gerektiğini ancak bunun eksik olduğunu kaydederek, “Bütün darbeleri kınamamız lazım. Nasıl ki, Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne kadar 15 Temmuz da dahil bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorsak, darbelerde de tüm zamanları göz ününde bulundurmamız lazım. Çünkü hiçbir darbe doğru değildir, insani değildir, demokratik değildir. Askeri yada sivil adı her ne olursa olsun darbe darbedir ve kesinlikle her türlü darbeyi kınamamız lazım” ifadesini kullandı.

“Madımak kara bir lekedir”

24 Haziran seçimlerinde halkın iradesinin tecelli ettiğini ve herkesin buna saygı duyması gerektiğini belirten Coşkun Tanış, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nde meydana gelen katliamın yıldönümü olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu, “25 yıl önce Sivas’ta 35 aydın yakılmıştı. Bu Türkiye demokrasisi adına kara bir lekedir. Bu aydınlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Kendilerine rahmet diliyoruz.

Meclisin öğleden sonraki oturumlarında ise gündemde yer alan maddeler komisyon raporları doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı. Başkan Akgün’ün kapanış konuşmasının ardından Büyükçekmece Belediye Meclisi Eylül ayına kadar tatile girdi.