Büro Memursen de Darbe Girişimini Kınadı

Büro Memur-Sen İstanbul 8 nolu Şube Başkanlığı darbe kalkışmasını kınadıklarına dair bir basın bildirisi yayınladı.

YURTTAN 22.07.2016 18:56:54 0
Büro Memursen de Darbe Girişimini Kınadı

BASIN BİLDİRİSİ

Türkiye, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı millete ve devlete ihanet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütü’nün Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış terörist unsurlarının öncülüğünde cunta ve darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalmıştır.
Milleti korumak ve vatanı savunmak için emanet edilen tankları, uçakları, helikopterleri, silahları ve mühimmatı gasp edecek ve millete ait silahların namlusunu millete doğrultacak kadar ihanetin zirvesine yerleşen FETÖ’nün terör konseptli cunta ve darbe kalkışması bertaraf edilmiştir.

Darbe girişimlerinin ilk anlarından itibaren büyük Memur-Sen, Büro Memur-Sen ailesi olarak, tüm teşkilat ve üyelerimizle, milletimizle 81 il meydanında darbeye, namlusunu millete çeviren tanklara karşı durduk. Milletimizin iradesine, demokrasimize, devletimize, geleceğimize sahip çıktık.
İkinci bir İstiklal Mücadelesi vererek, kendimizi siper ederek cuntacılara, darbecilere, hainlere paralel ihanet çetesi FETÖ’ye hadlerini bildirdik. Namlu millete dönmüş tanklara selam durmayarak hainlerin girişimlerini, darbe severlerin sevincini kursaklarında bıraktık.

Cennet ülkemizi bataklığa çevirmek isteyenlerin kirli senaryolarının bozduk. Vesayet gömleğinin millete giydirilmesine izin vermedik, kirli gömleği tarihin çöp sepetine gönderdik. Cuntacıları, ihanet çetesini, paralel hainleri püskürterek ay yıldızlı ay bayrağımızın düşmesine izin vermedik, milletimizin şanlı tarihine büyük bir zafer daha ekledik.

Cuntacıların, hainlerin bilmesi gerekir ki, Türkiye eksi Türkiye değildir. Türkiye güçlü ve büyük bir ülkedir. Ülkemizde darbeler dönemi artık geride kalmıştır.
Ülkemizdeki yönetimin tek sahibi millettir. Milletin iradesine, demokrasiye asla ama asla darbe vurulamaz.

Ülkemizin ve milletimizin birliğini, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesini asla kabul edilemez, etmiyoruz.
Ülkemize ve milletimize ihanet içinde olan bu hainlerin en kısa sürede adalet karşısında hesap vereceklerine de inancımız tamdır.

Durmayacağız. Büro Memur-Sen olarak milletimizin ve ülkemizin yanında yer almaya, devam edeceğiz. Birliğimiz, bütünlüğümüz ve güçlü geleceğimiz için kenetlenmeye devam edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, darbe girişiminin ilk anından itibaren meydanlarda milli iradenin yanında olan, darbecilerin tanklarına imanlı göğsünü siper ederek duran başta Büro Memur-Sen ve Memur-Sen teşkilatlarımız ve tüm üyelerimiz olmak üzere milletimize, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere teşekkür eder; demokrasimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için gözünü kırpmadan canını veren sivil vatandaş, asker, emniyet mensubu tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz.

Hasan Çağlar
Büro Memur-Sen

İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı