Büro-Memur-Sen`den Artan İş Yüküne Tepki!

Memur-Sen`e bağlı Büro Memur-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Hasan Çağlar, yaptığı basın açıklamasıyla Nüfus Müdürlüklerinde artan iş yüküne dikkat çekti.

29.03.2018 20:52:02 0
Büro-Memur-Sen`den Artan  İş Yüküne Tepki!

Yeni çipli kimlik kartı projesinin uygulamaya girmesiyle Nüfus Müdürlüklerinde iş yükünün bir hayli arttığını ve personel ihtiyacının doğduğunu belirten Başkan Hasan Çağlar, "Türkiye genelinde 9 bin 700 personeli bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri bugüne kadar yaklaşık 20 milyon çipli yeni kimlik kartını dağıtmıştır. Nüfus çalışanları, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren ehliyet ve pasaport iş ve işlemlerini de yapmaya başlayacaktır. Ayrıca Suriyeli ve diğer göçmenlerin nüfus idarelerine başvurularında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Göç İdareleri yabancıların adres kayıtlarını kendileri tutması gerekirken yabancı uyrukluları Nüfus Müdürlüklerine yönlendirmektedir. Bu durum yabancılar için de nüfus personeli için de sıkıntı yaratmaktadır. Nüfus Müdürlüklerinin bu hali ile pasaport ve ehliyet hizmetleri vermesi mümkün değildir" dedi.

 

 

"BAKANLIK BİR AN ÖNCE TEDBİR ALMALI"

 

Nüfus Müdürlüklerinin bu hali ile pasaport ve ehliyet hizmetleri vermesinin mümkün olmadığını ifade eden Hasan Çağlar, "Emniyet müdürlüklerinde görev yapan 5 bin personelin sahada görevlendirilmesi amacıyla düşünülen devir işleminin ataması yapılmadan nüfus müdürlüklerine bu işlerin devredilmesi, yoğunluğu hat safhaya çıkaracaktır. Mevcut şartlarda eksik personel ile çalışan Nüfus Müdürlükleri arasında personel dağılımındaki adaletsizliğin de, bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Nüfus sayısına uygun olarak memur kadrosu verilmelidir. Yabancıların tüm işlemleri Göç İdaresinin kontrolünde olmalıdır. İçişleri Bakanlığı bir an önce tedbir almalı, personel alımı yapılacaksa bir an önce çalışmalar başlatılmalı, ne vatandaşlar ne de nüfus personeli mağduriyet yaşamamalıdır" diyerek, konuşmasına şöyle devam etti: "Tüm eksikler giderildikten sonra söz konusu, ehliyet ve pasaport işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devrinin yapılması gerekmektedir. Bunun için sendika olarak; süreç tamamlanana kadar bakanlığın devir işlemlerini erteleyip, öncelikle bir pilot bölgede uygulamaya koymasını, sağlıklı bir geçiş sürecinin işletilmesini bekliyoruz. Ayrıca 2018 yılı için yapılan toplu sözleşmede 6 ay süre ile 250 TL fazla mesai alan personelin moral ve motivasyonunu yükseltmek adına kalıcı bir iyileştirmenin yapılması da gerekmektedir."

 

"İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILMALI"

 

Bakanlıktan İlçe Nüfus Müdürlüklerindeki personellerinin güvenlik tedbirlerinin artırılmasına isteyen Çağlar, "İlçe Nüfus Müdürlükleri genelde kaymakamlık binalarında olduğundan güvenlik görevlileri dış kapıda görev almaktadır. Güvenlik görevlilerinin vatandaşla bire bir muhatap olan memurların bulunduğu katlarda da görevlendirilerek; darp edilmeleri, hakarete uğramalarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra darp, sözlü ve fiziki tacizlere maruz kalan nüfus personeline bakanlık nezdinde hukuki yardım verilmesi de sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.