Bu festival demokrasi festivalidir

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülkenin içinden geçtiği hassas döneme vurgu yaparak, 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nin bir demokrasi festivali havasında gerçekleşeceğini söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 31.07.2016 11:52:41 0
 Bu festival demokrasi festivalidir

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ incisi başlıyor. Festivalin açılışı kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, festivale katılan 37 ülkeden sanat elçisi ile birlikte Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

“Asla taviz vermeyeceğiz”

Festivalin açılış programında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülkemizin nazik dönemlerden geçtiğini biliyoruz. Ama kültür hayatında, sanat hayatında eksiklik yapamayız. Sayın başbakanımızın da ifade ettiği gibi kültür sanat hayatı, sosyal hayat devam edecek. Bunda en ufak bir taviz veremeyiz. Düşmanlarımız bizim oturup kara kara düşünmemizi, moral bozukluğu içerisinde bitkin vaziyette kalmamızı isteyebilirler ve bunu da istiyorlar. Buna Türk milleti asla müsaade etmeyecektir” dedi.

“Yaşasın demokrasi diyeceğiz”

Demokrasi sevdalısı Türk milletinin 15 Temmuz’da demokrasi adına destan yazdığını belirterek sözlerine devam eden Akgün, “Türk Milleti canıyla, kanıyla demokrasiyi korumuştur. O kahraman şehitlerimizi rahmetle, şükranla anarken, hem teşekkür edip geçmiş olsun dileklerimizi iletirken bizde milli mesele olarak gördüğümüz için yurt dışından gelen 40 ülkenin binden fazla genciyle Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde buluşarak “Yurtta barış dünyada barış” sloganımızla beraber “Sevgi birbirimize, barış hepimize” ifadeleriyle dünyayı selamlayacağız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceğiz. Yaşasın demokrasi diyeceğiz. Yaşasın laik Türkiye cumhuriyeti diyeceğiz. Ama bu seneki festival demokrasi festivalidir. Bu festival dünya adına yapılan bir festivaldir” diye konuştu.