"Bu Anıt Makarios değil Rauf Denktaş Anıtıdır"

Araştırmacı Gazeteci - Yazar Hasan Taş, Beylikdüzü Yaşam Vadisi`nde bulunan Rauf Denktaş Anıtı?nın önünde bir basın açıklaması yaptı.

BEYLİKDÜZÜ 12.06.2019 20:27:22 0

Gazeteci Hasan Taş KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu Avukat Pınar Denktaş'ın da yer aldığı basın açıklamasında, Rauf Denktaş anıtı ile ilgili son günlerde insanların kafasında bilgi kirliliği oluştuğunu bu nedenle açıklamaya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde bulunan anıtın Makarios heykeli olarak yansıtılmasının çok üzüntü verici olduğunu ifade eden Hasan Taş anıt ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Taş " KKTC Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş anıtını rahmetli eşi Aydın Denktaş hanımefendi ziyaret etti ve ‘Sevginiz kalmadıysa, sevginiz olsun’ şeklinde de bir cümle kullandı" dedi..

Denktaş ailesinin KKTC Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş anıtını yaptıran dönemin Beylikdüzü Belediye Başkanı ve şu an CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na minnet duyduklarını da ifade eden Kıbrıs Platformu Başkanı Gazeteci Hasan Taş, açıklamasına şöyle devam etti ;

" Görmüş olduğunuz bu anıt için çok farklı ve yanlış biçimde açıklamalar ve değerlendirmeler yapıldı ve insanlara da yanlışlıklarla dolu servis edilmesi bizi son derecede üzmekte. Halbuki anıtın geniş bir  yelpazeden bakılarak değerlendirilmesi daha uygun olıur bu da yapılan yanlış açıklamaları ortadan kaldırırdı. Burada 7 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde bir anıt var. “Kıbrıs’ın haritası var, barış güvercini var. Türkiye’nin tüm haklarını aldığı anlaşma var. Burada Makarios’un 50 cm / 70 cm bir rölyefi var. Bir tarih anlatıyorsunuz ve ‘olmayabilirdi’ diyorlar. Burada olmayabilirdi ama Makarios’un kim olduğunuz zaten anıtı çevreleyen yazılarda görüyorlar."